Hüplev graafik häirib lennukiga reisijaid

21.05.2004
Eelmise nädala esmaspäeval viibis Tallinn-Kuressaare-Tallinn liinil kurseeriv AS-i Avies lennuk kolm tundi ja järgmisel päeval veel kaks tundi, kirjutab Meie Maa.

Reisijatele põhjendati viivitust lennuki tehnilise rikkega. Viimane taoline rike oli poolteist aastat tagasi, kuid siis oli viivitus nii väike, et reisijad seda ei tajunudki.

Tavaliselt kooskõlastab Avies kõik viivitused oma lepingupartneri, Saare maavalitsusega, maikuus on kooskõlastatud juba 13 graafikumuudatust. Eelmise nädala viivitusi ei jõutud aga kooskõlastada ja lennujaama töötajad said reisijate pahameelevalangud enda kaela.

Kuressaare lennujaama direktor Mati Tangu sõnul on küsimus ikkagi reisijate informeerimises, sest lennutehniliselt suudab lennujaam teenindada.

“Aga iga reisija tahab ju oma plaane teha. Üsna palju on aga ajalisi muudatusi lennugraafikus ja kahjuks Aviese koduleheküljel muudatused alati ei kajastu,” rääkis Tang.

“Viimasel ajal on asjad niipalju paremaks läinud, et maavalitsus on graafikumuudatustest meile ka otse teada andnud, mitte lennufirmast pole see info meile tulnud.”

Reisija pahameel
Jurna turismitalu perenaine Aire Tarvis, kes sageli Tallinn–Kuressaare liinil reisib, ütles, et nädal aega on liiga lühike aeg graafiku muudatuse etteteatamiseks.

“Mulle lennujaama tüdrukud eelmisel nädalal ütlesid, et mul veel vedas, et lennuk graafikust hiljem läks, sest on ka olnud juhuseid, et lennuk väljub tavapärasest graafikust mitmeid tunde varem,” osutas Tarvis. “Nad lihtsalt mängivad sellega, et mõnikord on väga vähe reisijaid ja dotatsioon jookseb niigi.”

Esimesed ootamatud viivitused
AS Aviese Tallinn- Kuressaare- Tallinn liini manager Inga Rjazanova selgitas Meie Maale, et kolmeaastase teeninduse jooksul olid sellel lennuliinil möödunud nädala viivitused esimesed, mida võiks nimetada ootamatuteks.

Pühapäeval juhtus lennukil olema rike, mis nõudis uut varuosa ja kuna seda pühapäeval tellida ei saanud, jäi lennuk seisma ja Tallinn- Kärdla lennuk tegi pärast oma reisi ka Kuressaare lennu ära.

“Need muudatused, mis on olnud ja mis veel tulevad, on sellest, et Saaremaa inimesed tahavad lennata Gotlandi saarele ja kooskõlas Saare maavalitsusega oleme teinud ka tšarterreise sinna,” rääkis Rjazanova. “Suve jooksul tulevad juba plaanijärgsed reisid Visbysse, kuid väga paljud inimesed tahtsid tänavu juba ka maikuus sinna lennata.”

Visby lennud
Saare maavalitsuse majandusosakonna peaspetsialist Marek Raud selgitas, et pühapäevadel ja neljapäevadel on nad Aviesele kooskõlastused andnud, et firma saaks Visby lende teha.
“Üldiselt oleme Aviese teenindusega selle kolme aasta jooksul rahul ja eelmise nädala viivitused tõid meile esimesed kaebused, kuid need olid tehnilisest rikkest põhjustatud,” rääkis Raud.

Uudiste arhiiv