Jõuluteemalised meelelahutuslikud koolitused Õpetajate Majas

28.10.2009
Detsembris alustab JÕULUERI. Pakume Teile põnevaid ja harivaid huvikursusi – Piparkookide valmistamine / Jõulumaiuse meisterdamine, Jõulueelne õhtu floristi ja meisterkokaga, Jõulutrendid kujunduses, Klaasmosaiik - jõulukingi valmistamine, Käsitööpaberi töötuba – jõulukaartide valmistamine ja palju muud.

Osalejate kasutuses on ruumid, mis omapärase ajaloolise sisekujunduse ja kaasaegsete võimaluste abil annavad siin toimuvatele üritustele erilise meeleolu. Toimuvad huvikursused ja üritused on meeldejäävaks kingituseks nii oma töötajatele kui ka lähedastele.

Läbides sellise koolituse leiate ideid, kuidas oma lähedasi ja töökaaslasi üllatada uudsete jõulutoitude ja kaunilt kujundatud töö- ning eluruumidega.

Grupi suurus on kuni 20 inimest.

Lisainfo: http://www.opetajatemaja.ee ja telefonidel 644 4044/ 554 8856 või e-maili aadressil: tiiu@opetajatemaja.ee

JÕULUTEEMALISED KOOLITUSED gruppidele:

- Piparkookide (piparkoogimaja) valmistamine
- Jõulueelne õhtu floristi ja meisterkokaga
- Jõulutrendid kujunduses
- Klaasmosaiigi töötuba – teistmoodi jõulukingid
- Keraamika töötuba- teistmoodi jõulukingid
- Käsitööpaberi ja jõulukaartide valmistamise töötuba

KERAAMIKA töötuba – teistmoodi jõulukingid

Keraamika töötuba pakub lisaks loomisrõõmule sügis-talvistel õhtutundidel ka võimalust teha sel aastal pisut teistmoodi jõulukingid oma lähedastele ja sõpradele.

Keraamika töötuba pakub võimalust valmistada kuue erineva kunstniku juhendamisel kuus erinevat keraamikateost – kas taldriku, tassi, suhkrutoosi, koorekannu, kausi või mõne abstraktse keraamilise vormi Teie enda valikul. Loodud savist vorm glasuuritakse kohapeal või kasutate mõnda muud juhendaja poolt ettenäidatud dekoreerivat katmistehnikat. Keraamika töötoas saate seega katsetada kuue kunstniku juhendamisel erinevaid keraamika tehnikaid ja heita pilk looja igapäevasesse tööprotsessi.
Kõik kursuste käigus valminud esemed põletatakse kõrgkuumuses, mis tagab nende kvaliteedi ja vastupidavuse ning kuuluvad valmistajale.

Klaasmosaiigi töötuba – teistmoodi jõulukingid

Klaas üks põnevaim ja mitmekülgsemalt kasutatav materjal. Et pisikest värvilaiku oma kätega koju või kingiks meisterdada pakume, võimalust osaleda meie jõulueelses töötoas.

Klaasmosaiigi kasutamine annab imepäraseid võimalusi interjööri ilmestamisel. Valgus, läbistades end eri faktuuriga värvilistest klaaskujunditest, loob ruumi omapäraseid efekte, mida on võimalik teadlikult kujundada. Kasutame klaasvormi, millesse sobivad teeküünlad ja loome sellele värvilistest vitraazhiklaasi tükikestest mustreid ja kujundeid.

Jõulutrendid kujunduses – valmistame ise jõulupärja, paberi ja kaardi

Jõulukoolitusel tutvustame selle aasta jõulutrende jõulupärja dekoreerimiseks ja jõulukaardi valmistamiseks.

Iga koolitusel osaleja saab jõulupärja aluse ja selle kaunistamiseks ettenähtud ehted.
Tunni aja jooksul valmib koos floristi abiga trendikas jõulupärg, millega saame kaunistada oma kodu jõulukuul.

Jõulukaardi valmistamiseks teeme ise omapärast paberit. Iga leht on kordumatu ja sõltub peenestatud massi algupärast – selle värvist, peenestatuse astmest ja dekoratiivsetest lisanditest. Lisanditeks võivad olla näit värvilised sügislehed, seemned, roosi õielehed, nööri- või lõngajupid, sibulakoored, suled. Paberisse saab jätta ka auke või katta auk puuviljavõrguga. Kõik tehtu on võimalik vormistada värvilisteks tervituskaartideks või kulutada kogu aeg paberitegemisele.

Jõulueelne õhtu floristi ja meisterkokaga - kogupere jõuluüritus

Üritust läbivaks teemaks on jõulutoidud ja jõulutrendid nii interjööris kui üldse kujunduses.

Programm keskendub jõulutoitude valmistamisele koos meisterkokk Rain Käärstiga. Menüü on koostatud selle aasta võimalikke jõulutrende arvestades. Märksõnadeks on kergus, värskus ja tervislikkus. Raini koostatud retseptide põhjal on igal osalejal võimalik kokku panna oma pühade menüü.

Florist Ahti Lyra tutvustab jõulutrende. Isad koos lastega saavad pärja alused ja selle kaunistamiseks vajaminevad ehted. Tunni jooksul teevad nad valmis endale meelepärase trendika pärja. Samal ajal suundub naispere (miks mitte ka meespere) kööki, kus koos meisterkokaga valmistakse kogu seltskonnale põnevaid ja trendikaid jõulutoitusid. Lõpuks koguneb kogu seltskond kaunilt kaetud laua ümber ja koos nauditakse valminud toite.


Lisainfo: http://www.opetajatemaja.ee

telefonidel 644 4044/ 554 8856; e-maili aadressil: tiiu@opetajatemaja.ee

telefonidel: 644 4044/ 5565 5486; e-maili aadressil: kristel@opetajatemaja.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv