Top Tours - Inimeste reisihuvi on planeeritust suurem

11.11.2009
Kolme Eesti suurima reisikorraldaja sekka kuuluva Top Toursi 9 kuu käive oli 77,8 miljonit. Käesoleva aasta esimese 9 kuuga müüs Top Tours ligi 13900 reisipaketti, aasta tagasi sama ajaga 13000. Seoses nõudluse kasvuga suurendas ettevõte turismiseaduses ette nähtud tagatisraha 1 miljoni krooni võrra ja see on nüüd 2,8 miljonit krooni.

Khaled Ibrahim, Top Toursi juhatuse esimees, on müügi kasvuga rahul: "Inimeste reisihuvi on osutunud plaanitust suuremaks ja see omakorda on kasvatanud käivet rohkem, kui me eelnevalt julgesime selleks aastaks planeerida. Suurendasime turismiseadusega ette nähtud reisikorraldaja tagatist ja see on piisav garantii meie klientidele."

Seoses müügi kasvuga investeerib Top Tours 1,7 miljonit krooni uude paindlikumasse ja kasutajasõbralikumasse online broneerimissüsteemi, see käivitub 2010. aasta suvel. "Reisihuvi kasvu taustal näeme selgelt vajadust investeerida ja arendada välja uus broneerimissüsteem, et arendada müüki eri kanalite kaudu mitte ainult Eestis vaid ka kogu Baltikumis ja Soomes," ütleb Khaled Ibrahim.

Khaled Ibrahimi sõnul on Top Tours positsioneerinud end perekondi, keskklassi ja soodsamate reiside otsijaid teenindavaks reisikorraldajaks. Ta on arvamusel, et praegused soodsamate reiside ostjad on endised kallimate pakettide tarbijad ja majandussurutise lõppedes ka lojaalsed keskklassi klientuuri esindajad. "Meie arusaamine on, et reisimine ei ole Eestis enam luksus. Koostame reisipakette, mis vastaksid enamuse võimalustele - meil on pakette, mis maksavad 5000 - 7000 krooni ja inimesed majutatakse viietärnihotellidesse soojades sihtkohtades. On tõsi, et mõningatel päevadel võib neis paigus esineda vihmasadu, kuid kokkuvõttes on sihtkohtade ilmastik (keskmiselt 19-21 soojakraadi) igati ideaalne põhjamaalase heledale nahale."

Top Toursi juht on ka seda meelt, et kasutades tšarterlendudeks Estonian Airi, jätab Top Tours suure osa reisituludest Eestisse. "Tšarterlennu kulud moodustavad reisipaketi hinnast 60-70% ja kasutades rahvuslikku lennukompaniid toetame riiki, kus tegutseme."

Top Toursi uus sihtpunkt 2010. aastal on Iisraelis asuv Eilat, samuti jätkatakse käesoleval aastal alustatud sihtkohtade, Korfu, Küprose, Tuneesia ja Türgiga. Need lisandusid populaarsetele Egiptusele, Kreetale, Napolile ja Sitsiiliale.


Reisikorraldaja Top Tours on loodud 2003. aastal. Viie tegevusaasta jooksul on ettevõttel olnud 77 000 klienti. Top Toursi pakutavate sihtkohtade seas on Egiptus (Sharm el Sheikh, Dahab, Nuweiba, El Gouna, Hurghada, Taba), Israel (Eilat), Dubai, Maroko, Tuneesia, Kreeta, Korfu, Sitsiilia, Napoli, Lido di Jesolo ja Veneetsia, Sloveenia, Horvaatia, Montenegro, Türgi, Küpros, Cannes. Ettevõtte 2009. aasta 9 kuu käive oli 77 845 000 krooni. 2008. aastal oli ettevõtte käive 88 765 248 krooni, käibe langus on tingitud pakutavate toodete odavnemisest. Top Tours koos tütarettevõttega Klik Top annab tööd 23 inimesele.


Khaled Ibrahim, Top Toursi tegevjuht tel 6275 656, e-post: khaled@toptours.ee

Katri Kaupmees, tegevjuhi asetäitja tel 6275 656, e-post: katri@toptours.ee


Top Tours pressiteade 11.11.2009

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv