Riik tõrjub lapsi kiivalt staadionist eemale

21.06.2004
Riik hoiab Tallinnas asuvat Maarjamäe jalgpallistaadionit juba teist suve lukustatud väravate taga ja saadab seal palli taguda ihkavad lapsed turvafirma abil minema.

Riigi Kinnisvara ASi tellimusel staadionit valvava Falcki turvafirma töötajad on saatnud jalgpalli mängida soovivaid lapsi ja noori juunikuu jooksul mitu korda platsilt minema. Riigile kuuluv ja juba teist suve tühjalt seisev staadion on ümbritsetud aiaga ja sissepääsul olev kiri teatab, et tegemist on eravaldusega, kuhu võõrastel pole asja.

«Absurdne olukord – linnas on riigile kuuluv tühi jalgpalliväljak, kuid lapsed ja noored saadetakse sealt minema ja muruplatsi hoitakse lihtsalt tühjana,» ütles Pirita linnaosavanem Ülle Rajasalu Postimehele. «Linnaosavalitsus ei saa siin midagi teha, meid ennastki on samast kohast ära aetud.»

Plats teist aastat tühi

Maarjamäe staadion on praeguseks jõudnud üsna kehva seisu – muru suures osas niitmata, tribüün ja abihoone lagunevad.

Riigi kinnisvarafirma juhatuse esimees Enn Teimann tunnistas Postimehele, et staadion seisab praegu tõesti kasutult. «Aga niimoodi on teda odavam hoida, kui et kasutusse anda, sest ega need jalgpallurid ju ei maksa,» lausus ta. «Me pole sponsorid, oleme äriühing.»

Staadion jäi tühjana seisma 2002. aasta sügisel, mil palliplatsi tasuta kasutanud FC Flora ei saanud seda Riigi Kinnisvara ASi nõudmisel enam teha. Seejärel korraldas kinnisvarafirma staadionile rentniku saamiseks konkursi, kuid liigkarmid renditingimused ei toonud ühtegi pakkumist.

Seejärel pidas staadionist huvitatud linn riigifirmaga enam kui aasta läbirääkimisi palliplatsi vahetamiseks mõne linnale kuuluva maatüki vastu. Muu hulgas käis linn riigile välja kino Kosmos krundi, mitu Lasnamäe kinnistut ja Maneeži 3 büroohoone, kuid ebavõrdsele pakkumisele viidates tõrjus kinnisvarafirma need kõrvale.

Levadia tahab endale

Teimanni sõnul on rahandusminister teinud firmale nüüd ülesandeks korraldada uus rendikonkurss, mis peaks esialgsete plaanide kohaselt lahti minema veel suve jooksul.

Juuni alguses saatis jalgpalliklubi FC Levadia kirja rahandusminister Taavi Veskimäele, milles palus riigil kaaluda Maarjamäe staadioni andmist Levadiale, et kujundada sellest treeningbaas. Ka linn pooldab staadioni andmist läbi hoonestusõiguse jalgpalliklubile Levadia.

Teimann lausus, et Riigi Kinnisvara AS on sattunud Maarjamäe staadioni pärast kriitika alla, kuid samasugune tühi jalgpalliväljak on ka Kadriorus omaaegse tivoli juures.

Sealsele erakätes oleva maale on linn praegu andmas õigust ehitada eramud, mitmed ühingud ja eraisikud on staadioni täishoonestamise vastu avalikult protestinud.



Postimees

Uudiste arhiiv