Tallinn 2011 uudised

02.03.2010
Kevadkuu on käes ning seoses sellega on kultuuripealinnal üha enam rõõmusõnumeid: lõpule jõudis näidendikonkurss, mis pani isegi žüriiliikme Elmo Nüganeni heast meelest rõkkama; kohe-kohe mattub Tallinn muusikasse ning justkui rusikas silmaauku on ka „52 üllatuse ja idee“ märtsikuine esimene ettevõtmine pühendatud muusikale.

Tallinn 2011 ja Eesti Teatri Agentuur jagasid näidendikirjutajaile preemiaid

1. märtsil, teatrikuu avapäeval jagasime koos teatrirahvaga Eesti parimatele näidendikirjutajatele auhindu. Eesti esimese rahvusvahelise näidendivõistluse „New Baltic Drama 2011“ võitjad on Martin Algus ("Kontakt"), Christian Aun ja Mariann Tihane ("Kastis!"), Urmas Lennuk ("Minu tänav"), Katrin Maimik ("Metspart"), Mario Pulver "Fluidum" Kõik viis said auhinnaks 5000 krooni ja pääsu rahvusvahelisse vooru, kus võisteldakse koos Soome, Venemaa ja Rootsi esiviisikuga. Rahvusvaheline žürii valib 30. aprilliks igalt maalt ühe võitja, kes pääseb järgmisel aastal oma näidendiga lavale. Konkursi tingimustest, niisamuti iga võidutöö sünopsisest ja näidisstseenist saab ülevaate siit: http://www.tallinn2011.ee/draamakonkurss_new_baltic_drama.

„52 ideed ja üllatust“ kutsub hea Eesti muusika fotonäitusele

Märtsis esitleb muusikafotograaf Aron Urb kultuuripealinna ootussarjas kolmeosalist personaalnäitust, mis pühendatud ekstra heale Eesti muusikale. Esmaspäeval, 1. märtsil avas Aron oma esimese fotonäituse „Duetid“ Uue Maailma Seltsimajas. Teisipäeval, 2. märtsil kell 19 avatakse näitus „Suures Plaanis“ Telliskivi loomelinnaku Valges Galeriis ning neljapäeval, 4. märtsil kell 19 avatakse näitus „Soolo“ Von Krahtli Teatris. Tervikpildi saamiseks on vajalik ette võtta väike ring talvises Tallinnas, näitused jäävad avatuks kuu lõpuni. Loe lisa http://www.52.ee.


Euroopa kultuuripealinn Tallinn esitleb: Tallinn Music Week

Kuu aja pärast lööb Tallinna muusikaelu taas kihama: 25.–27. märtsini toimub Eesti ja Baltikumi ainus ulatuslik muusikatööstuse seminar-konverents ning suurim Eesti muusika festival Tallinn Music Week. See on teist aastat SA Tallinn 2011 toel sündiv festival, mis näitab maailmale uut, julget ja innovatiivset Eestit, mis soovib mõelda väljaspool harjumuspäraseid kinnismõtteid, leida uusi väljundeid ja mudeleid kohaliku talendi ja muusikatööstuse edendamiseks ning Eesti muusika tutvustamiseks väljaspool riigipiire. Selleks puhuks reisib Tallinna ligi 100 muusikavaldkonna niiditõmbajat üle Euroopa: kutsutud on festivalijuhid, korraldajad, mänedžerid, agendid, plaadifirmad, ajakirjanikud jne. Loe lisa www.tallinnmusicweek.ee.

Eesti Meremuuseum otsib Lennusadama vesilennukite angaaride ehitajat

Pole saladus, et Eesti Meremuuseum ehitab Euroopa kultuuripealinna aastaks Tallinna Lennusadamas seisvad vesilennuki angaarid ümber modernseks muuseumihooneks. Koos muuseumirahvaga usume, et see on taas üks samm lähemale Tallinn 2011 soovunelmale, linna avamisele merele. Ent tegutseda tuleb juba nüüd! Kuni 9. märtsini 2010 on võimalik taotleda hankedokumente vesilennukite angaaride rekonstrueerimiseks. Taotluste esitamise tähtaeg on 10. märts. Loe lähemalt: https://riigihanked.riik.ee/rhr/external.svc?page=Info&op=3&id=151285 ja vaata angaaride lähitulevikku siit: http://www.meremuuseum.ee/?op=body&id=36.



Uudiste arhiiv