Eesti linnad rajavad oma rahvale tehisliivarandu ja ujumiskohti

09.07.2004
Euroopa suurlinnadega püüavad sammu pidada ka sisemaal asuvad Eesti linnad, sest juba ammu võivad näiteks tartlased suviti kesklinnas Anne kanali liivarannal peesitada ning oma väike veekogu on nüüd ka Rakverel.
Tartlased päevitavad elumajade vahetus läheduses asuva Anne kanali liivasel kaldal või murul, mängivad võrkpalli ning suplevad vees. Suvituskohana on see paik kasutusel juba ammu, kuid linnal on nüüd uued plaanid, kirjutab Postimees.

Lisaks sellele, et linnavalitsus laskis Anne kanali äärde koormate viisi liiva vedada, on sinna ehitatud ka võrkpalliplatsid. Kõige selle hooldamiseks kulutab Tartu sel aastal 1,4 miljonit krooni.

Suurejoonelise projekti on ette võtnud ka Rakvere linn, kus peaks juuli lõpus valmima uus keskväljak. Selles omamoodi oaasis on siis istepinkidega ümbritsetud suur purskkaev ning munakividega kaetud pinnasele ehitatakse turnimisredelid lastele. Kõige selle juurest ei puudu ka välikohvik.
Rakvere saab endale peagi ka liivarannad, mis rajatakse pargis asuvate tiikide kallastele. Tiigid süvendatakse ning puhta vee jaoks avatakse sealsed allikad.

Uude keskväljakusse on Rakvere linnavalitsus investeerinud kuus miljonit ning tiikide puhastamiseks-süvendamiseks ja liivakalda loomiseks kulub linnapea hinnangul tänavu ligikaudu 450 000 krooni.

EPL


Uudiste arhiiv