Ökomess 26. - 28. novembril Tartu Näituste messikeskuses

23.11.2010
Ökomessi põhiteemadeks on Roheline Elamine ja Roheline Majandus.
Võtmeks on elamine kooskõlas looduskeskkonnaga, mitte vaid ühepoolne tarbimine selle arvelt. Näitame, et keskkonnasõbralik majandustegevus on võimalik, et meile pakutavad teenused ja meie tarbimisharjumused saavad olla looduslähedased. Ka tarbida saab säästlikult!
Säästmiseks pole vaja ju teha palju, piisab juba sellest, kui teed korda tilkuva veekraani ja kustutad tule tühjas toas.

Kindlasti leiavad külastajad vastuse küsimusele, mida tähendab ökoloogiline eluviis ning mõtlemine. Kas me peaks praktiseerima loodussäästlikku eluviisi või vähemalt püüdlema keskkonnasõbraliku elustiili poole. Tutvustatakse mõistlikku energiatarbimist - kui ettevõte suudab säästa energiat, säästetakse looduskeskkonda ning see omakorda annab konkurentsieelise.

Sel aastal on esmakordselt messil maheloomade näitus. Veisetõugudest on esindatud kõigi vaieldamatu lemmik Šoti mägiveis ning lisaks Aberdeen Angus ja Hereford. Maheloomakasvatuse näituse korraldamise eesmärgiks on tutvustada mahe- ehk ökoloogilist põllumajandust erinevate loomaliikide näitel (veised, sead, lambad, haned, kanad jne).

Kindlasti üks olulisemaid uudiseid on esmakordselt toimuv Maaelu visioonikonverents „Maa mahedaks!“ ning palju muud põnevat mis aitab püüelda keskkonnasõbraliku elustiili poole.

Ökomessile tasub tulla kõigil, kes huvituvad keskkonnasõbralikest väikelahendustest energiatootmises ja ökoehituses, päikese- ja tuuleenergia seadmetest, aga samuti mahetoidust, öko- ja tervisetoodetest ja looduslikust kosmeetikast.

MESS ON AVATUD
Reedel, 26. novembril kell 11.00-18.00
Laupäeval, 27. novembril kell 10.00- 18.00
Pühapäeval, 28. novembril kell 10.00- 18.00

PILETIHINNAD
Täispilet 45.-
Sooduspilet 30.-
Perepilet 85.-

Uudiste arhiiv