Estonian Airil uued sihtkohad

23.08.2004
Estonian Air plaanib hakata lendama Itaaliasse ja Hispaaniasse.

Estonian Airi presidendi Erki Urva sõnul mõtleb lennufirma uute sihtkohtade peale, eeskätt pakub lennufirmale huvi Lõuna-Euroopa.

“Meil on terve rida selliseid sihtkohti, kuhu me varem või hiljem lendama hakkame,” kinnitas Urva, kelle sõnul sõltub uute sihtpunktide avamine turu ning võimaluste kasvust.

“Praegusel hetkel – kui me nüüd oma uued liinid (nt Dublin, Göteborg – toim) sügisel avame – meil vaba ressurssi ei ole. Vaba ressurss võib tekkida siis, kui me mõned liinid kas kinni paneme või nendel sagedusi vähendame,” ütles Urva. “Kui me oleme suutnud oma nägemuse täpselt välja kujundada ja omanike käest heakskiidu saame, eks me siis lähme,” lisas ta.

Uute sihtkohtade osas mõeldakse Estonian Airi juhi sõnul hetkel just Lõuna-Euroopa poole, ehk Itaalia ning Hispaania suunas.

“Näiteks hakkas Volare (Itaalia lennukompanii – toim) Milano ja Tallinna vahet lendama. Loeme seda mingil määral ka omalt poolt möödalaskmiseks, et me ise ei hakanud seda liini varem lendama,” märkis Urva. “Me tunneme huvi ka Hispaania vastu, mis on küll hästi kauge lend, aga seal on mitmed võimalused, kuidas lennata. Aga me mõtleme ka Põhjalale. Meile meeldiks kõige rohkem lennata lühikesi ehk kuni kahetunniseid lende. Kahjuks ei ole selles osas geograafia eriti suur, kuhu lennata.”

Lennud Briti saartele

Lisaks soovib Estonian Air hakata lendama veel ühte sihtkohta Briti saartel, kuna sealne turg kasvab kiiresti. Lennud uutesse sihtkohtadesse tähendaks ka lennukipargi suurendamist.

Hetkel lendab Estonian Air 13 sihtkohta: Moskvasse, Berliini, Oslosse, Hamburgi, Kiievisse, Vilniusesse, Stockholmi, Amsterdami, Kopenhaagenisse, Pariisi, Münchenisse, Frankfurti ning Londonisse.

Juulis teenindas Estonian Air 13 lennuliinil 49 795 reisijat ehk 44% enam kui eelmise aasta juulis, mil Estonian Air teenindas üheksat lennuliini. Tellimuslendudel teenindati 6792 reisijat. Selle aasta seitsme kuu kokkuvõttes on liinilendudel teenindatud 281 871 reisijat, mis on 38% enam võrreldes eelmise aasta seitsme kuuga.

EPL

Uudiste arhiiv