Kurgjal algab käsitööaasta

03.01.2011
Kurgja talumuuseum on kuulutanud 2011. aasta käsitööaastaks, õpetus toimub talukultuurikooli raames ja hõlmab tehnikaid kudumisest puutööni.

Muuseumipere algatusel õpetatakse huvilistele metallitööd, seebikeetmist, küünalde tegemist ja kursuslased jõuavad teemapäevaga valmistada vähemalt ühe eseme.

Esimesel teemapäeval jaanuaris õpetatakse kõlapaelte kudumist. Kõlapaelad on nägusad ja vajalikud, vanasti kooti neid isegi hobuohjadeks, kuid neid sobib kasutada kotisangade ja võtme- ja järjehoidjatena, rõivaste kaunistusena.

Järgmisel teemapäeval toimub metallist spiraalsete esemete ehk vaseliste õpituba, selles tehnikas saab valmistada käevõru, peaehet, vööd, kaunistada rõivaid, kotte ja isegi kindaid.

Kursustel vajalikud töövahendid ja materjalid on korraldajad lubanud anda, kuid õpikohtade piiratuse tõttu on vaja nimi varem kirja panna.

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"Tänapäeva lapsed ei tea suurt vanaaja elust miskit.Aga Kurgja parandab selle vea,tutvustab vanaaja eluolu päris põhjalikult.Pakub vanaaja... (5.0)" Anna hinnang

Pärnumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv