Haapsalu Kultuurikeskus annab teada

07.02.2011
"Mitte ainult nahast" Eesti Kunstiakadeemia nahakunsti osakonna üliõpilastööde näitus
2.-27. veebruarini Haapsalu Linnagaleriis

Eesti Kunstiakadeemia nahakunsti osakond sai alguse 1917. aastal kui Eduard Taska avas Tallinna Kunsttööstuskoolis, mis on tänase Eesti Kunstiakadeemia eelkäija, köite- ja kartonaaži töökoja.

Praegu antakse Eesti Kunstiakadeemia
nahakunsti osakonnas rahvusvaheliselt heaks kiidetud akadeemilist kõrgharidust nahakunsti, aksessuaari- ja köitedisaini erialal. Õppekavas jagunevad erialaained kaheks põhivaldkonnaks: köite- ja aksessuaariprojektideks. Viimastes tegeletakse lisaks kotidisainile ka jalatsite, peakatete ja kinnastega. Kahe põhisuuna vahele mahuvad erinevad vormi- ja materjalitehnoloogiad, probleemist lähtuvad disainiülesanded, erinevad teoreetilised kursused ja valikained.

Näitusel eksponeeritakse valikut viimastel aastatel valminud üliõpilastöödest. Üliõpilasi juhendasid osakonna õppejõud ja meistrid: Lennart Mänd, Külli Grünbach-Sein, Jaana Päeva, Piret Loog, Marve Riisalu, Illu Erma, Ivi Laas, Naima Suude, Tiiu Vijar, Juta Mölder, Heikki Zoova, Kadri Kruus-Laurimaa, Anne Vainoja, Eve Kaaret ja Merianne Nebo (Soome).

Näituse koostasid dotsendid Külli Grünbach-Sein ja Jaana Päeva, kujundas professor Lennart Mänd.

Galerii on avatud E-K kell 12.00-18.00

Film "Narnia kroonikad: Koiduränduri teekond"
6.-8. veebruarini kell 18.00

Kultuurikeskuse rõdusaalis
Pilet 2.55 €

Alla 6 a. mittesoovitatav
Filmi pikkus: 1h 55 min

Juhan Viidingu laulude õhtu OSA 2
10. veebruaril kell 19.00

Kultuurikeskuse rõdusaalis
Pilet: 5.75 € müügil Piletilevis ja E-R kultuurikeskuse kontoris, Posti 34

“Mida teevad ema-isa siis kui lapsed magavad… ?“
Kreem, Kikas ja Langi teavad!

Lugu pealkirjaga “Vaikelu” on laulukene Juhan Viidingu laulude plaadilt „OSA 2“, kus esitajateks sama koosseis, kes ka esimesel tõeliselt menukal plaadil „Eluaeg olen tahtnud õue“ – Juhani õepoeg Jaagup Kreem, saatmas Tiit Kikas ja Taavi Langi.

Juhan Viidingu laulude esimene plaat on saanud rohkesti sooja ja südamlikku tagasisidet ning esimene tiraažki juba läbi müüdud. „Minult on tihti küsitud, et miks ometi ei jõudnud plaadile see või too lugu, aga kõik ju ei mahu. Nüüd siis tegime kõigile soovijatele vastu tulles veel ühe plaadi, OSA 2, millelt leiab veel suure hulga onu Juhani esitatud ja ka tema tekstidele valminud laule“, põhjendab teise Viidingu laulude plaadi välja andmist Jaagup.

Noorte meeste koosluse algatas Jaagup Kreem, kellel oli pikka aega küpsenud plaan oma onu, Juhan Viidingu lauludest üks korralik plaat salvestada. Tee viis kokku esmalt hea sõbra Tiit Kikasega, kellega koos valmisid lugudele seaded. Tiidu multiinstrumentalisti võimekus ja uusi lahendusi otsiv loomus on viinud selleni, et esimesel plaadil kõlavad tema esituses peale tavapärase viiuli veel ka flööt, parmupill, mandoliin, tuuba, meloodika ning loos „Kui märkan ma alasti naist“ saadab mõtlikku laulu põleva klaveri praksuv ja nukker hääl. Teise plaadi salvestuseks pühkis Tiit tolmu maha ka ammustelt, aga vahepeal unarusse vajunud pillidelt: kontrabass, kannel, akordion, kellamäng ja veel teistelt põnevaid hääli tegevatelt pillidelt. Kitarril saadab laule noor ja andekas kitarrist Taavi Langi. Nii plaadil kui kontsertidel kuuleb Jaagup Kreemi luule esitamise ja laulmise viisi sootuks teise üllatava nurga alt, kui seda seni Terminaatori solistilt ollakse harjunud.

Koosseis:
Jaagup Kreem – laul, kitarr
Taavi Langi – kitarr
Tiit Kikas – kõik ülejäänud pillid

Tõnis Kulboki 30. sünniaastapäeva tähistamise kontsert-tänuüritus
12. veebruaril kell 14.00

Kultuurikeskuse rõdusaalis

Vabariigi aastapäevale pühendatud kontsert
12. veebruaril kell19.00

Tasuta
Esineb Vello Orumets
Tervitussõnad Kalle Laanetilt

Film "Polli päevikud"
13. -15. veebruarini kell 19.00

Kultuurikeskuse rõdusaalis
Pilet 2.55 €

Pikkus: 2 tundi 9 minutit
Saksa keeles, eesti- ja ingliskeelsete subtiitritega

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Haapsalu, Läänemaa

Haapsalu, Läänemaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv