Haapsalu Õudus- ja Fantaasiafilmide Festival HÕFF

30.03.2011
29. aprill – 1. mail toimuv Haapsalu Õudus- ja Fantaasiafilmide Festival (HÕFF) on kevadeti Eesti mudapealinna Haapsalu vallutav kolmepäevane õudus- ja fantaasiafilmide maraton. HÕFFi programmis kohtab viimaste aastate parimaid õõva- ja fantaasiafilme, unustatud klassikat, trash- ning kultus-, friigi- ja ekstreemkino. Rahvusvaheliste filmikülaliste ning tervet Haapsalut haarava ärevusega on HÕFF muutunud teravaid kinoelamusi otsivate filmifännide kevadhooaja tippsündmuseks.

HÕFFi loojateks 2005. aastal ning korraldajateks on Haapsalu linn, Haapsalu Kultuurikeskus ja Tallinna Pimedate Ööde Filmifestival (PÖFF).

HÕFFi eesmärgiks on tutvustada Eesti ja lähiriikide kinopublikule õudus-, fantaasia- ja kultusfilmide žanre ning maailmakino varamut läbi võimalikult laiahaardelise ja kaasaegse filmivaliku. Kuigi Eesti naaberriikides toimub mitmeid õudus- ning fantaasiafilme linastavaid filmiüritusi on HÕFFist kujunenud rahvusvahelises mõõtmes küll väike, kuid omanäoline ja tunnustatud filmifestival, mida kiidetakse tänu unikaalsele atmosfäärile ja tugevale programmile.

HÕFFi rahvusvahelist mainet kinnitab ka festivali jätkuv valimine rahvusvaheliste ning maailmaesilinastuste toimumispaigaks.
HÕFFi programmi koostamise põhimõtteks on mitte näidata Hollywoodi mainstream õudus- ja fantaasiafilme, vaid keskenduda sõltumatule ja art house horrorile, mis Eesti kino- ega videolevisse suure tõenäosusega kunagi ei jõua. Samuti moodustab olulise osa festivali programmist filmiajaloos kultusstaatuse omandanud režissööride ja filmide tutvustamine nn.grindhouse ja double bill ajaloo puudumise tõttu.

Aastate jooksul on HÕFFi väisanud mitmed mainekad filmikülalised nagu kultusprodutsent Brian Yuzna, “Navigaator Pirxi”režissöör Marek Piestrak, näitleja Nadya Brand ja paljud teised.

Loomulikult on kinosaalides ja Haapsalu lokaalides võimalik kohtuda HÕFFi rahvusvaheliste filmikülalistega. Haarake sellest võimalusest kinni, sest kes teab – ehk avastate ennast seetõttu suviselt Neuchateli festivalilt või hoopiski mõne uue Prantsuse horrorhiti võtteplatsilt.

http://www.hoff.ee/

Uudiste arhiiv