Edelaraudtee alustab hotelli ehitust

29.09.2004
Tänavu oktoobris alustab Edelaraudtee Halduse AS hotelli ehitamist otse Balti jaama kõrvale, kus praegu asub taksopeatus ja parkimisplats, kirjutab Äripäev.

Edelaraudtee juhatuse esimehe Henn Ruubeli sõnul kujuneb 7-korruselise ja 140 kohaga hotelli maksumuseks veidi alla 100 miljoni krooni. Renoveeritakse ka Balti jaama hoone, mille teisele korrusele tuleb kaasaegne toitlustuskompleks.

«Partnereid otsitakse siis, kui neid vaja on. Meil sellist vajadust praegu pole, tuleme kavandatud ehituse rahastamisega ise toime,» märkis Ruubel.

Samas tekib paratamatult küsimus: kas riigi poolt Edelaraudteele antav dotatsioon 140 miljonit krooni on ikka õigustatud?

«Need on kaks eri asja. Dotatsioon on antud riigisisese reisijateveo korraldamiseks. Raha Edelararaudtee arenguks tuli esialgu ikkagi uutelt omanikelt, kes pidid ettevõtte aktsiakapitali 100 miljoni krooni võrra suurendama. Ja seda rahas,» selgitas Ruubel.

«Lisaks erastamislepingus sätestatud tingimustele, mille täitmist kontrollitakse, esitame igakuiselt aruandeid majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile. Ja nende esindajad on käinud kontrollimas dotatsiooniraha kasutamist. Ikka sagedamini kui kord aastas. Lisaks on asja uurinud ka riigikontroll ja midagi taunitavat pole leitud.»



Postimees

Uudiste arhiiv