Mai Selver kinkis lastekodule mänguväljaku

29.09.2004
Eile andis Mai Selveri juhataja Dina Kukk Pärnu lastekodu direktorile Priit Sutile sümboolselt üle kaupluse klientide annetustest kogunenud 15 210 krooni, mille eest lastekodu ehitab mänguväljaku.

"Igal aastal oleme toetanud Tallinna lastehaiglat, aga ka teisi laste raviasutusi," märkis Kukk. "Pealinnast väljas asuvate kaupluse klientidel tekkis mõte, et võiks toetada midagi ka kohapeal."
Pärast pisukest arupidamist leidsid Eesti ühe suurema jaemüügiketi A-Selver otsustajad, et kõige paslikum oleks ulatada abistav käsi Pärnu-, Viljandi-, Saare- ja Lääne-Virumaa lastekodule.

"Tegemist oli ainulaadse kampaaniaga, sest varem pole üle-eestilise hoogtöö käigus olnud võimalust annetada kohalikule lasteasutusele," ütles 19. juulist kuni 9. septembrini väldanud kampaania kohta A-Selveri juhataja Ain Taube. "See tõi annetuse eesmärgi kodule palju lähemale ja inimesed haarasid sellest suurima heameelega kinni. Pärnakas sai annetada Pärnu lastekodule Mai Selveris ja Rakvere elanik Rakvere lastekodule Krooni Selveris."

Kas Mai Selveri ja Pärnu lastekodu läbikäimine ka edaspidi kestab, ei tihanud Mai Selveri juhataja Kukk lubada. Ühelt poolt innustab kauplust alustatut jätkama õnnestunud ettevõtmine, ent teisalt on A-Selveril muidki heategevusprojekte.

"Ühte näitas lõppenud kampaania kindlasti: kohapealse asutuse toetamine oli tark tegu," tõdes Kukk.

Tsheki pidulikul üleandmisel viibinud Pärnumaa maavanema kohusetäitja Toomas Kivimägi leidis, et kuigi riik ei pea Pärnu lastekodu renoveerimiseks eraldatud summade pärast punastama, on kiiduväärsed lastekodude hüvanguks korraldatud heategevuskampaaniadki.

Seda just seepärast, et nad näitavad lakmuspaberina ühiskonnaliikmete suhtumist ühte või teise eluvaldkonda.

"Just inimeste kaastundlik, kaasamõtlev ja toetav suhtumine on selliste kampaaniate juures kõige tähtsam," lausus Kivimägi.

Lastekodu direktor Priit Sutt arvas, et kui taevataat keni ilmu annab, võib mänguväljak valmida veel selle aastanumbri sees.

AS A-Selveri korraldatud kampaania käigus kogunes Rakvere lastekodule 15 840 krooni, mis läheb kodule muusikakeskuse ja videomaki ostmiseks; Viiratsi lastekodule annetati 15 790 krooni, mis kulub spordisaali sisustamiseks; Saare maakonna arengupuuetega inimeste tugiühingule annetati 15 760 krooni, mille eest lastele korraldatakse reis Vembu-Tembumaale.

Postimees

Uudiste arhiiv