Haapsalu Kultuurikeskus annab teada

03.06.2011
Haapsalu Graafilise Disaini Festival 2011 28. maist - 3. juulini

Eesti Kujundusgraafikute Liidu ja Haapsalu Kultuurikeskuse koostöös avati 28. mail traditsiooniline Haapsalu Graafilise Disaini Festival 2011. Haapsalu Kultuurikeskuses ja Haapsalu Linnagaleriis saab sel aastal näha kahte iseseisvat näitust:

Rahvusvaheline kujundusgraafika konkurss-näitus "Isikupära/Individuality 2011" seekordse teemaga POP & ROCK. Tegemist on graafiliste disainerite vabaloominguga, mida eksponeeritakse suures 1 x 2 meetrises plakatiformaadis. Esitletavad teosed käsitlevad teemat läbi graafilisele disainile omase võttestiku, esitledes iga autori personaalset nägemust. Osalevad graafilised disainerid Eestist, Lätist, Venemaalt, Valgevenest ja Shveitsist.

Näitus "Värske Eesti plakat 2011". Konkursile saabus 195 reaalset plakatit, mis valmisid erinevate kultuuriürituste tutvustuseks aastatel 2009-2011. Professionaalne zhürii valis HGDF 2011 raames eksponeerimiseks 100 parimat kultuuriplakatit. Näitusetööde alusel valis zhürii ka 10 parimat kultuuriplakatit 2011.

Näitused on avatud Haapsalu Kultuurikeskuses ja Haapsalu Linnagaleriis (Posti 3) kolmapäevast pühapäevani kell 12-18. Näitusi saab vaadata kuni 3. juulini 2011. HGDF 2011 üritusi toetavad Eesti Kultuurkapital, Kultuuriministeerium, Haapsalu linn, Eesti Kujundusgraafikute Liit, Victorinox

Kreegi Päevad Haapsalus. VÄGILASED
3. juunil kell 19.00 kultuurikeskuses
Piletid 5 € müügil 1 tund enne kontserdi algust.


Vägilased on oma repertuaari võtnud väga palju vanu laulumänge. Mängu tähtsusest kirjutab ansambel ise nii: Mängimine on peaaegu sama tähtis kui söömine või magamine ja seda mitte ainult laste jaoks. Vanemaid laulumänge toimetasidki enamasti täiskasvanud. Mäng annab võimaluse korraks „ära käia” - astuda üle argipäeva läve ning kiigata, mis on meie sees ja ümber lisaks sellele, mida niikuinii teame. Mäng on meelelahutus, kuid mitte ainult. Mida kauem mängida, seda rohkem avaneb uksi, mis tavasilmale ja argimeelele suletud. Mängiv inimene on teistsugune. See, kes mängust tavaellu tagasi tuleb, saab „mänguilmast” kaasa saladuse – mõistmise, et kõik ei ole alati nii nagu paistab. Mängu ilu ja lust sõltub mängijate oskusest oma rolli sisse minna ja ennast sinna natuke ära kaotada... Mõnusat mängimist!

Ansambli Vägilased liikmeskonna moodustavad peamiselt Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia muusikaosakonna tudengid ja õppejõud. Kokku saadi 2000. aastal kooli kursuseansamblina. Ansambli loojaks, ideeliseks juhiks ja eestvedajaks oli Kristjan Priks, kes praeguseks on Vägilaste koosseisust lahkunud. Alates 2001. aastast on Vägilased esinenud nii Eesti kui muu maailma lavadel. Kontserte on antud Portugalis, Soomes, Rootsis, Udmurtias. Eestisisesed suuremad ülesastumised on olnud Viljandi Pärimusmuusika Festivalil.

Oleme teel. See tee on vahel kurviline, vahel sirge ja selge. Iga käänaku taga avaneb uus maastik, iga loo sees peidab ennast saladus, mis juhatab ja julgustab. Meie kätes on tänapäeva muusika võlu ja ajatute laulude vägi.
Oleme Vägilased.

www.vagilased.ee
Korraldaja Nargenfestival

Haapsalu suvemuusika 2011
Tšaikovski - Mälestusi Eestist

4. juunil kell 20.00 kuursaalis
Pilet eelmüügist Piletilevis 6 € ja kohapeal 8 €


Arvo Leibur (viiul)
Aare Tammesalu (tšello)
Jaan Kapp (klaver)

Kavas Pjotr Tšaikovski teosed viiulile ja klaverile ning tšellole ja klaverile. Enamus kavas esitatavast muusikast on populaarne klassika - muusika, mida iga inimene tunneb, nagu Juuni Aastaaegadest, Valss skertso viiulile, Meloodia jne. Kõlavad Eesti ja Haapsaluga seotud teosed, millega helilooja siinmail puhkusel viibides tegeles ja mida hiljem kogu maailm armastusega kuulas. Sel muusikaõhtul on esindatud Tšaikovski muusika parimad küljed — romantiline tunderikkus ja särav virtuoossus, aristokraatia ja südamlik musitseerimine, kus kuulajatele avaneb avar vene hing. Kava sisaldab muusikute kommentaare!

Festival AVATUD UKSED
Galeriipidu - Graafiline disain ja Glämmbänd Kasemahlake
4. juunil kell 23.00 linnagaleriis


Kreegi Päevad Haapsalus. NOORTE VÄRK ehk mida kirjutavad kahekümnesed
5. juunil kell 15.00 kultuurikeskuses
Piletid 5 € müügil 1 tund enne kontserdi algust


NOORTE VÄRK ehk mida kirjutavad kahekümnesed C. Kreek | J. S. Bach | L. van Beethoven | J. Brahms | B. Britten |P. Uusberg | M. Sildos Nargenfestivali koor | Tõnu Kaljuste

Korraldaja Nargenfestival

Film "Thor"
5.-7. juunini kell 19.00 kultuurikeskuses
Pilet 2.55 €


Filmi pikkus 1 tund 46 minutit

Haapsalu suvemuusika 2011
Vahemere inspiratsioon - Tallinna Kitarrikvartett

11. juunil kell 20.00 kuursaalis
Pilet eelmüügist Piletilevis 6 € ja kohapeal 8 €


Heiki Mätlik, Kristo Käo, Lauri Jõeleht, Kirill Ogorodnikov 4 klassikalise kitarri esituses kõlab Vahemere äärsete maade heliloojate muusika: Vivaldi, Granados, Bizet, Torriba, vürtsiks itaallase Carlo Domeniconi teos "Malamatina 4 kitarrile, 4 pokaalile ja pudelile Kreeka veinile".

Film "Vesi elevantidele"
12. - 14. juunini kell 19.00 kultuurikeskuses
Pilet 2.55 €


Filmi pikkus: 2h 01 min
Alla 12 aastastele mittesoovitatav.

Augustibluus 2011 piletid müügil Piletilevis:
Festivali pass alates 1. juunist 29 €, alates 1. juulist 32 €, alates 1. august 36 €


Vaata www.augustibluus.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Haapsalu, Läänemaa

Haapsalu, Läänemaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv