Sumberg ehitab Tallinna vanalinna veel ühe luksushotelli

22.10.2004
Eksklusiivne hotell Telegraaf läheb hinnanguliselt maksma 150–200 miljonit
Hotelliärimees Tarmo Sumberg ehitab koos äripartneritega Tallinna vanalinna veel ühe viietärnihotelli, mis esialgse plaani kohaselt peaks valmima 2006. aasta kevadel.
Uus luksushotell kerkib Apteegi ja Vene tänava nurgale.

“Arhitektuurilises mõttes on tegu klassitsistlikus stiilis 19. sajandi lõpus ehitatud hoonega, mille hoovipoolne tiib 1944. aasta pommitamisega puruks lasti. Meie projekt näeb ette mahapommitatud osa ülesehitamise vanas mahus,” selgitas Sumberg. Ajaloolises mõttes on nimetatud hoone näol tegu “telekommunikatsiooni majaga”.
Sellest tulenevalt saab hotelli nimeks Telegraaf. Sumbergi sõnul saab hoonest viietärnihotell, kuhu tuleb 84 tuba.
Uue hotellihoone ehitusega loodetakse alustada 2005. aasta kevadel ning kliente soovitakse hakata vastu võtma aasta hiljem. Hetkel hotelliarendajatele siiski ehitusluba veel väljastatud pole.

Hotelli hinnanguline maksumus jääb Sumbergi kinnitusel 150-200 miljoni krooni vahele.
Lisaks Tarmo Sumbergile kuuluvad projekti vedajate hulka Raul Uutmann, Kalev Tanner ning Alta Capital.
Seda, kui palju hotellis Telegraaf ööbimine maksma hakkab, ei osanud ärimees veel öelda.
“Ega neid viietärnihotelle Tallinnas palju pole: üks on Kolm Õde ja teine Shclössle. Fakt on see, et viietärnihotelli õige asukoht on kesklinn. Kui investor on sellise hotelli püstipanekuks äriplaani teinud, siis ju ta arvab, et ruumi selleks turul on,” kommenteeris Sumbergi plaani Eesti hotellide ja restoranide liidu (EHRL) tegevjuht Donald Visnapuu.


Epl

Uudiste arhiiv