Menüü Tallinn 2011

17.06.2011
Eesti Kulinaaria Instituut esitleb Eesti köögi ja tooraine väärtustamise ning kohaliku toidukultuuri tutvustamise eesmärgil käivitatud „Menüü Tallinn 2011“ projekti.

Tallinna Euroopa kultuuripealinnaks olemine annab ainulaadse võimaluse tutvustada laiemalt ka meie oma toidukultuuri. Inspireerituna Eesti ja Põhjala köögi traditsioonidest, pakuvad alates juunist paarkümmend Tallinna restorani ja kohvikut Tallinn 2011 erimenüüd. Eesmärk on tutvustada nii kohalikku kööki ja nelja selgelt eristuvat aastaaega kui ka meie kokki ja Eesti külalislahkust. Menüü koostamisel lähtuvad restoranid oma köögi kontseptsioonist ning fookuses on peamiselt kohalik tooraine.

„Tallinna Menüüga soovime pakkuda parimat, mis leidub Eesti põldudel, metsades ja vetes, tutvustada lähemalt Tallinna kokkade oskusi ja köögitrende,“ selgitab projekti eestvedaja Dimitri Demjanov. „Teeme seeläbi gastronoomilise kummarduse nii nõudlikele maitseküttidele, kui ka neile, kes soovivad kiirelt keha kinnitada. Ühtlasi juhime meie endi ja külaliste tähelepanu Põhjamaise köögi võludele ja sellele, et Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 on ühtlasi ka Euroopa toidukultuuripealinn,“ lisab Demjanov.

Euroopa kultuuripealinna aastat kureeriva sihtasutuse Tallinn 2011 jaoks on koostöö Eesti Kulinaaria Instituudiga üks häid näiteid sellest, kuidas head kultuurielamust võib saada ka mujalt kui üksnes traditsioonilistelt sündmustelt. ”Näeme hea meelega, et Euroopa kultuuripealinna erimenüü leiab tee veel rohkematessegi Tallinna toitlustusasutustesse,” kommenteerib SA Tallinn 2011 turundusjuht Katrin Remmelkoor.

Projektis osalevad restoranid Balthasar, Bonaparte, Beer House, Cafe Swiss, Egoist, Gloria, Kaerajaan, La Bottega, Mekk, Museum, Monaco, Nevskij, Oot-Oot, Platz, Ribe, Tallink City, Tchaikovsky ja kohvikud Komeet, Oot-Oot ja Spirit.

Osalejate valikul lähtuti kvaliteetse toiduvalmistamise ja serveerimise valmidusest, aga ka osalemise soovist. „Osalejate nimekiri ei ole lukus, seega ei lükata ühtegi osalemisesoovi tagasi kui selleks on põhjust ja võimekust,“ märgib Demjanov. „Helsingi 2000. aasta kultuuripealinna kogemusest lähtudes võib linna menüü elada oma elu ka edasi pärast kultuuriaastat. Linna nimega menüüd peegeldavad kohalikke maitseid ja linnade kultuurilist tausta, hõlbustavad külalistel toidukoha valikut ning võimaldavad jutustada restoranil oma lugu nii linnalegendidest, restoranist kui piirkonna köögist.“

Samuti antakse projekti raames välja kokki ja menüüsid tutvustav album „Tallinn a la Carte 2011“ ja samuti tutvustatakse restoranide Tallinna Menüüd ja kokki erinevates meediakanalites.
Tutvu menüüdega siin!

Eesti Kulinaaria Instituut on asutatud 2005. aastal eesmärgiga olla Eesti ja Põhjala köögi arendamise keskus. Ühingu peamiseks eesmärgiks on heade kokandustavade arendamine ja oma köögi tutvustamine rahvusvahelisel tasandil.

Projekti teostamisele aitasid kaasa Põllumajandusministeerium ja SA Tallinn 2011.

Uudiste arhiiv