Easyjet tõrjus Estonian Airi kahel lennuliinil troonilt

26.11.2004
Easyjet alustas Tallinnast lende oktoobri lõpus Berliini ja Londonisse ning on seni vedanud ligi 10 000 reisijat. Estonian Air teenindas oktoobris samadel liinidel ligi 8200 reisijat.

Estonian Air lendab Londonisse 9 korda nädalas ja Berliini 3 korda nädalas. Easyjet lendab mõlemal suunal iga päev korra.

“Oleme seniste tulemustega igati rahul,” ütles Easyjeti pressiesindaja Samantha Day. Lisaks ligi 10 000-le juba lennanud reisijale on internetis tuleva aasta märtsi lõpuni neil liinidel pileti broneerinud 25 000 inimest.

Day kinnitas, et head tulemused Tallinna–Berliini ja Tallinna–Londoni liinidel panevad firmat mõtlema järgmiste sihtkohtade avamisele. “Tallinnas näeme suurt potentsiaali. Jälgime turunõudlust ja konkurentide tegevust,” ütles ta. Tulevikus kaalutakse uute liinide avamist Tallinna ja nende sihtkohtade vahel, kus seni otselennuühendus on puudunud, kuid kus on nn Easyjeti lennujaam. Järgmise 12 kuu jooksul tahab Easyjet Tallinna kaudu lennutada enam kui 170 000 reisijat.



Erinevused Easyjeti ja Estonian Airi teeninduses on suured. Tallinlane Reimo, kes lendas hiljaaegu Easyjetiga Londonisse, rääkis, et pardal toitu ei serveerita ning istekoha lennukis võib ise valida.

“Igati korralik teenindus oli ja tipp-topp lennukid. Jutt sellest, et Easyjet lendab ei tea kuhu lennujaama, ei vasta tõele. Ainuke asi, et hommikul algab tagasilend nii vara, mis tekitab mõtteid teemal, kas osta ööbimiskoht või mitte,” rääkis ta.

Hea täitumus

Estonian Airi infojuhi Epp Alatalu sõnul on firma Londoni ja Berliini lendude täitumus vaatamata konkurendi juurdetulekule üsna hea. Reisijate arvu võrdlemine ei ole tema sõnul objektiivne, kuna Easyjet lendab tihedamalt ja suuremate lennukitega.

“Meie piletid on Easyjeti omadest Londoni liinil isegi soodsamad, ka Berliini liinil kehtestasime 195-kroonise hinna, et konkurentsivõimelised olla,” ütles Alatalu.

“Reisijate arv kasvas aasta lõikes enam kui kolmandiku, uute klientide hulgas on palju neid, kes ei ole kunagi varem lennanud,” märkis Alatalu.


EPL

Uudiste arhiiv