Haapsalu Kultuurikeskus annab teada

09.09.2011
Tõnis Saadoja näitus „Kodulinn Tallinn“
31. augustist - 25. septembrini linnagaleriis

"Kodulinn Tallinn" on töödeseeria, mis Haapsalu Linnagalerii ekspositsioonis koosneb kaheksakümne üheksast väikseformaadilisest mustvalgest akvarellist ning ühest ready-made suveniirpildist. Seeria kaardistab dokumentaalsete ülesvõtete kaudu Tallinnat ja tema lähiümbrust viimase 10 aasta arengusuundades.

Seeria jaguneb 8 alapeatükiks linna geograafilises, sotsiaalses ja arhitektuurses erinevuses, mille lähtepunktideks on kodutunne, kohalikust elanikkonnast elukauge turismikitš ning ehitusbuum, mis viimase majanduskasvu ja ulatusliku kinnisvaraarenduse kaudu linnapilti dramaatiliselt muutis. Valitud vesivärvitehnika on otseseks viiteks Tallinna vanalinnavaadetega suveniirpiltidele, mida peenraha eest turistidele müüakse, kuid mis oma vormistuselt on petlikud laserkoopiad algupärastest akvarellidest. Asendadaes odava paljundustehnika reaalse maalimiskogemuse ning keskaegsed linnamotiivid dokumentaalsete argiülesvõtetega sotsiaalsetest fasaadidest, tekivad kujundlikud võrdlusmomendid avaliku soovmõtlemise ja isikliku reaalse läbielamise vahel.

Seeria esmaesitlus toimus 2008 aasta oktoobris Tallinnas. Hiljem on töid eksponeeritud Tartus, Londonis, Riias ja Vilniuses. Nüüd on käes Haapsalu kord.

Linnagalerii on avatud K – P kella 12.00 – 18.00

Nostalgiapäevade kohtumisõhtu-kontsert "Täna õhtul TÕNIS MÄGI"
9. septembril kell 19.00 kultuurikeskuses
Pilet 8 €


Õhtut juhib Aivo Paljasmaa. Avatud puhvet.

Nostalgiapäevade temaatiline kontsert-tantsuõhtu "Ajarännak"
10. septembril kell 20.00 kultuurikeskuses
Pilet 5 €


Esineb vokaal-instrumentaalansambel "The right orkestra" (sving ja rock`n`roll 50. ndatest) Tartust
"Meelejahutaja" parimad palad, tantsutüdrukud "Black Koffi". Avatud puhvet.

Haapsalu Suvemuusika 2011
Eesti Filharmoonia Kammerkoori 30. juubelihooaja avakontsert
10. septembril kell 20.00 toomkirikus
Tasuta


Kavas: Arvo Pärt, Alfred Schnittke, Galina Grigorjeva, Felix Mendelssohn, Rudolf Tobias, Johannes Brahms
Dirigent DANIEL REUSS

Film "Härra Popperi pingviinid"
11.-13. septembrini kell 19.00
Pilet 2.55 €


Härra Popper (Jim Carrey) on oma töösse uppunud ärimees, kellele pole mingisugust ettekujutust sellest, mis elus tegelikult tähtis on. Kuni päevani, mil ta saab päranduseks... kuus pingviini! Uued toanaabrid muudavad mehe New Yorgi kesklinnas asuva luksusliku korteri kiiresti talve võlumaaks ning pööravad kogu ta elu pea peale, õpetades samas teda vaatama asjadele hoopis uue pilguga.

Vaimukas koguperekomöödia "Härra Popperi pingviinid" filmiti külmutatud võttepaviljonis tõeliste pingviinide osavõtul, kõike seda juhtis lavastaja Mark Waters ("Õelad tüdrukud"). Osades Jim Carrey, Carla Gugino, Ophelia Lovibond, Philip Baker Hall, Andrew Stewart-Jones, Clark Gregg, David Krumholtz ja Angela Lansbury.

Filmi pikkus: 1h 34 min

Kopenhaageni Ülikooli Jazz BigBandi kontsert
16. septembril kell 18.00
Tasuta


Kopenhaageni Ülikooli Jazz Big Band ehk MIBB, dirigent Mads J. Pagsberg, on asutatud 1995 aastal. Taani orkestri repertuaarist leiab traditsioonilisi swinginumbreid 1930-ndatest ja 1940-ndatest, kuid ka eksperimenteerivat bigbändi muusikat 1970-ndatest. Viimastel aastatel on repertuaari ka lisandunud funk ja ladina muusikat.

MIBB annab kultuurikeskuses ühiskontserdi koos Haapsalu Big Bandiga, dirigent Aarne Õunapuu ja Haapsalu tütarlastekooriga Canzone, dirigendid Karin Lükk ja Ulrika Grauberg.

Haapsalu suvemuusika 2011
Tšellokvartett C-jam
17. septembril kell 20.00 kuursaalis
Pilet eelmüügist Piletilevis 6 € ja kohapeal 8 €


Koos mängitakse alates 2004. aastast.
Kvarteti mängustiil ei ole kammitsetud akadeemilistest raamidest. Repertuaaris on nii klassikalist-, jazz- ja rockmuusikat kui ka muusikalihitte. Tšellokvartetis ühendatud klassikaline keelpillikvartett, improvisatsiooniline big-band ning rockmuusika (3in1;)). Erinevalt paljudest muusikakollektiividest ei vaja kvartett võimendust ega klaverit. On vaid neli meest, neli tšellot, neli tooli ning kaunis muusika. Mängukavva on valitud paremik maailma muusikaliteratuurist. Tuntumatest heliloojatest on kavas Wagner, Offenbach, Schumann, Bernstein, Rodgers, Lloyd Webber, Lennon, McCartney, Valgre jt.

Film "Ahvide planeedi sünd"
18.-20. septembrini kell 19.00
Pilet 2.55 €


Ühe noore auahne teadlase (James Franco) kaastundlikkus ja ülbus viivad välja seninägematu sõjani, mille käigus evolutsioonist saab revolutsioon. Oscariga pärjatud eriefektivõlurid, kelle töö "Avatari" ning "Sõrmuste isanda" triloogia juures viis arvutiefektid täiesti uuele tasemele, pööravad selle filmiga taas uue lehekülje tehnoloogia arengus.

"Ahvide planeedi sünd" on eepiline eellugu legendaarsele Ahvide planeedi saagale. Linaloo lavastas Rupert Wyatt ("The Escapist"), osades James Franco ("127 tundi"), Freida Pinto ("Rentslimiljonär"), John Lithgow ("Dexter"), Brian Cox ("Bourne'i identiteet"), Tom Felton ("Harry Potter ja surma vägised"), David Oyelowo ("Shotimaa viimane kuningas") ja Andy Serkis ("Sõrmuste isand").

Filmi pikkus 1 h 46 min
Alla 12 a mittesoovitatav!

Osta pilet eelmüügist:

Jason Carter’i kontserdile „MAAILM LUUBIS 2011“

23. septembril kell 19.00
Piletid eelmüügis kultuurikeskuse kassas 5 € ja tund enne algust kohapeal 7 €
www.jasoncarter.net

Endla Teatri etendusele „Esimesed suudlused“
27. septembril kell 19.00
Piletid 10 ja 8.50 € eelmüügis kultuurikeskuse kassas

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Haapsalu, Läänemaa

Haapsalu, Läänemaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv