Haapsalu Kultuurikeskus annab teada

16.09.2011
Tõnis Saadoja näitus „Kodulinn Tallinn“
31. augustist - 25. septembrini linnagaleriis


Oma näitust kirjeldab autor järgmiselt:

"Kodulinn Tallinn" on töödeseeria, mis Haapsalu Linnagalerii ekspositsioonis koosneb kaheksakümne üheksast väikseformaadilisest mustvalgest akvarellist ning ühest ready-made suveniirpildist. Seeria kaardistab dokumentaalsete ülesvõtete kaudu Tallinnat ja tema lähiümbrust viimase 10 aasta arengusuundades.

Seeria jaguneb 8 alapeatükiks linna geograafilises, sotsiaalses ja arhitektuurses erinevuses, mille lähtepunktideks on kodutunne, kohalikust elanikkonnast elukauge turismikitš ning ehitusbuum, mis viimase majanduskasvu ja ulatusliku kinnisvaraarenduse kaudu linnapilti dramaatiliselt muutis. Valitud vesivärvitehnika on otseseks viiteks Tallinna vanalinnavaadetega suveniirpiltidele, mida peenraha eest turistidele müüakse, kuid mis oma vormistuselt on petlikud laserkoopiad algupärastest akvarellidest. Asendadaes odava paljundustehnika reaalse maalimiskogemuse ning keskaegsed linnamotiivid dokumentaalsete argiülesvõtetega sotsiaalsetest fasaadidest, tekivad kujundlikud võrdlusmomendid avaliku soovmõtlemise ja isikliku reaalse läbielamise vahel.

Seeria esmaesitlus toimus 2008 aasta oktoobris Tallinnas. Hiljem on töid eksponeeritud Tartus, Londonis, Riias ja Vilniuses. Nüüd on käes Haapsalu kord.

Ühiskontsert „Haapsalu-Kopenhaagen“
16. septembril kell 18.00
Tasuta


Esinevad:
Kopenhaageni Ülikooli Jazz Big Band – dirigent Mads Pagsberg
Tütarlastekoor „Canzone“ – dirigendid Karin Lükk-Raudsepp, Ulrika Grauberg
Haapsalu Big Band – dirigent Aarne Õunapuu

Õhtujuht: Andreas Rahuvarm

Toetajad: Taani Kultuuri Instituut, Eesti Kultuurkapital, Haapsalu linn

Matsalu loodusfilmide festival Haapsalu kultuurikeskuses
17.septembril - festivali filmid
Tasuta

13.30
Ungari loodus / Ungari -52 min
Ungari on rohkem kui ükski teine Euroopa maa mõjutatud oma jõgede rütmidest. Merikotkad, saarmad ja hiigelsägad jagavad Ungari märgalasid hulga teiste liikidega, tihti inimeste poolt märkamata. Filmis on rida varemnägematuid kaadreid – näiteks tantsivatest hirvedest ja talvituvatest sägadest.

15.00 Pandad / Hiina - 54 min
Üsna isikustatud ülevaade hiidpandade elust ja kaitsest Hiinas Sechuani provintsis.

16.00 Katkine kuu / Brasiilia - 52 min
Himaalajas eraldatuses elab nomaad-mees. Äkiline kliimamuutus aga kuivatas mägijõed ja muutis mitmed orud kõrbeteks. Olles tunnistajaks oma rahva hukule, alustab Sonam meeleheitlikku rännakut, et püüda masendavat tulevikku kuidagi muuta.

17.00 Green/ Prantsusmaa - 48 min
Tema nimi on Green, ta on ihuüksi maailmas, mis pole enam tema maailm. Ta on emane orangutan, ta on röövmetsaraide ohver. Film on emotsionaalne retk Greene viimastesse päevadesse, samas vihmametsade hävitamise õõvastav kroonika.

18.00 Serengeti/ Saksamaa - 98 min
Paljufilmitud loomaparadiis Serengeti uuest vaatenurgast: Cineflex aparatuuriga üles võetud õhuvõtted, HD- ja kiirkaamerad võimaldavad loomade käitumist uurida uues perspektiivis.

Haapsalu suvemuusika 2011
Tšellokvartett C-jam
17. septembril kell 20.00 kuursaalis
Pilet eelmüügist Piletilevis 6 € ja kohapeal 8 €

(NB! Kontsert on Piletilevis välja müüdud, kohapeal tulevad müüki veel üksikud piletid!)

Koos mängitakse alates 2004. aastast.
Kvarteti mängustiil ei ole kammitsetud akadeemilistest raamidest. Repertuaaris on nii klassikalist-, jazz- ja rockmuusikat kui ka muusikalihitte. Tšellokvartetis ühendatud klassikaline keelpillikvartett, improvisatsiooniline big-band ning rockmuusika (3in1;)). Erinevalt paljudest muusikakollektiividest ei vaja kvartett võimendust ega klaverit. On vaid neli meest, neli tšellot, neli tooli ning kaunis muusika. Mängukavva on valitud paremik maailma muusikaliteratuurist. Tuntumatest heliloojatest on kavas Wagner, Offenbach, Schumann, Bernstein, Rodgers, Lloyd Webber, Lennon, McCartney, Valgre jt.

Film "Ahvide planeedi sünd"
18.-20. septembrini kell 19.00
Pilet 2.55 €


Filmi pikkus 1 h 46 min
Alla 12 a mittesoovitatav!

Jason Carter’i kontsert „MAAILM LUUBIS 2011“
23.septembril kell 19.00
Piletid eelmüügis kultuurikeskuse kassas 5 € ja tund enne algust kohapeal 7 €


Jason Carter (UK) harf-kitarr ja live-elektroonika www.jasoncarter.net

Seekordsel Eesti ringreisil esitleb Jason Carter oma viimast, arvult 16.-t sooloalbumit, millel akustilist harf-kitarri saadavad ohtratest elektroonilistest efektidest koosnevad „orkestratsioonid“. Reisidelt üles nopitud „maailmaluubid ja biidid“ sisaldavad ka lühemaid ja pikemaid vokaalkatkeid, mis annavad kavale hoopis laiema mõõtme. Nagu ikka, on omal kohal palju käinud-näinud muusiku mahlakad pajatused ja naljakad lood maailma veidrustest, mis muusikat muheda huumoriga vürtsitavad.

Heljo Talmeti tantsude võistutantsimine
24. septembril kell 15.00 rõdusaalis


Vaata http://www.talmetitantsud.comuf.com

Animafilm "Kung Fu Panda 2"
25., 26. ja 28. septembril kell 18.00
Pilet 2.30 €


Filmi pikkus: 1h 36 min

Endla Teatri etendus „Esimesed suudlused“
27. septembril kell 19.00
Piletid 10 / 8.50 € eelmüügis kultuurikeskuse kassas


Lavastus toob vaatajate ette Johni ja Mary vaimuka, hella ja südantsoojendava armastusloo, mis saab alguse ühistest mängudest lapseeas, kulgeb läbi teismeliste maailmavalu, kooliaja, abielu, laste kasvatamise ning kestab kustumatult üle kuuekümne aasta. Meie ees laotuvad lahti elu väikesed, isiklikud ja käestlibisevad hetked. Loo lavastas Madis Kalmet, osades Piret Laurimaa ja Sepo Seeman.

Etendus kestab 2 h 15 min.

Kassa avatud E-R kella 10.00-18.00, lõuna 13.00-14.00, L avatud 10.00-15.00

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Haapsalu, Läänemaa

Haapsalu, Läänemaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv