Haapsalu Kultuurikeskus annab teada

23.09.2011
Tõnis Saadoja näitus „Kodulinn Tallinn“
31. augustist - 25. septembrini linnagaleriis


Oma näitust kirjeldab autor järgmiselt:

"Kodulinn Tallinn" on töödeseeria, mis Haapsalu Linnagalerii ekspositsioonis koosneb kaheksakümne üheksast väikseformaadilisest mustvalgest akvarellist ning ühest ready-made suveniirpildist. Seeria kaardistab dokumentaalsete ülesvõtete kaudu Tallinnat ja tema lähiümbrust viimase 10 aasta arengusuundades.

Seeria jaguneb 8 alapeatükiks linna geograafilises, sotsiaalses ja arhitektuurses erinevuses, mille lähtepunktideks on kodutunne, kohalikust elanikkonnast elukauge turismikitš ning ehitusbuum, mis viimase majanduskasvu ja ulatusliku kinnisvaraarenduse kaudu linnapilti dramaatiliselt muutis. Valitud vesivärvitehnika on otseseks viiteks Tallinna vanalinnavaadetega suveniirpiltidele, mida peenraha eest turistidele müüakse, kuid mis oma vormistuselt on petlikud laserkoopiad algupärastest akvarellidest. Asendadaes odava paljundustehnika reaalse maalimiskogemuse ning keskaegsed linnamotiivid dokumentaalsete argiülesvõtetega sotsiaalsetest fasaadidest, tekivad kujundlikud võrdlusmomendid avaliku soovmõtlemise ja isikliku reaalse läbielamise vahel.

Seeria esmaesitlus toimus 2008 aasta oktoobris Tallinnas. Hiljem on töid eksponeeritud Tartus, Londonis, Riias ja Vilniuses. Nüüd on käes Haapsalu kord.

Linnagalerii on avatud K – P kella 12.00 – 18.00

Jason Carter’i kontsert „MAAILM LUUBIS 2011“
23.septembril kell 19.00
Piletid eelmüügis kultuurikeskuse kassas 5 € ja tund enne algust kohapeal 7 €


Jason Carter (UK) harf-kitarr ja live-elektroonika www.jasoncarter.net

Seekordsel Eesti ringreisil esitleb Jason Carter oma viimast, arvult 16.-t sooloalbumit, millel akustilist harf-kitarri saadavad ohtratest elektroonilistest efektidest koosnevad „orkestratsioonid“. Reisidelt üles nopitud „maailmaluubid ja biidid“ sisaldavad ka lühemaid ja pikemaid vokaalkatkeid, mis annavad kavale hoopis laiema mõõtme. Nagu ikka, on omal kohal palju käinud-näinud muusiku mahlakad pajatused ja naljakad lood maailma veidrustest, mis muusikat muheda huumoriga vürtsitavad.

Animafilm "Kung Fu Panda 2"
25., 26. ja 28. septembril kell 18.00
Pilet 2.30 €


Lennukas animakomöödia "Kung fu panda 2" on järg 2008. aasta lustilisele kassahitile. Selgi korral saab filmi näha ka eesti keeles.

Filmi pikkus: 1h 36 min

Endla Teatri etendus „Esimesed suudlused“
27. septembril kell 19.00
Piletid 10 / 8.50 € eelmüügis kultuurikeskuse kassas


Lavastus toob vaatajate ette Johni ja Mary vaimuka, hella ja südantsoojendava armastusloo, mis saab alguse ühistest mängudest lapseeas, kulgeb läbi teismeliste maailmavalu, kooliaja, abielu, laste kasvatamise ning kestab kustumatult üle kuuekümne aasta. Meie ees laotuvad lahti elu väikesed, isiklikud ja käestlibisevad hetked. Loo lavastas Madis Kalmet, osades Piret Laurimaa ja Sepo Seeman.

Etendus kestab 2 h 15 min.

Demokraatiakool 2
30. septembril kell 17.00
Tasuta


Teine loeng:
„Eriteenistuste roll demokraatia arengus. Plussid – miinused.“
Rene Toomse, reservohvitser

Rohkem infot vaata SIIT.

Kultuurikeskuse kassa on avatud E-R kell 10.00-18.00, lõuna kella 13.00-14.00, L kella 10.00-15.00 Tel. 472 4480

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Haapsalu, Läänemaa

Haapsalu, Läänemaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv