Kernu tahab Harjumaa Liinide teenustest loobuda

27.01.2005
Kernu vald otsib võimalusi Harjumaa Liinide teenusest loobumiseks koolilaste transpordil, sest bussiliinil number 252 on olnud pidevalt probleeme.

"Liini ei suudeta korralikult teenindada ka siis, kui teed on sõidetavad," teatas Kernu vallavanem Enn Karu. "Lapsed on pidanud korduvalt külma ilmaga asjatult bussi ootama. Täna hommikul jäi buss seisma Laitse seltsimaja juures, et lapsi peale võtta, kuid siis enam ei käivitunud. Bussi tehnilist riket ei saa kuidagi seostada libeda teega. Analoogseid olukordi on esinenud ka varem."

"Pea iga päev on liinil erinevad bussijuhid, kes ei suudagi talviste teeoludega maapiirkonnas kohaneda. Erinevaid probleeme on olnud 12, 15 novembril, 20,21, 23, 27 detsembril ja 3,9, 17, 21 jaanuaril," teatas Karu.

Kernu vald on vallavanema teatel korduvalt pöördunud maanteeameti poole teede libedustõrje parandamiseks, kuna buss sõidab eranditult ainult riigimaanteedel. "Libedustõrje tegemata jätmise põhjenduseks tuuakse aga rahapuudust," sõnas Karu.

Üle riigi hindab maanteeameti direktori kohusetäitja Peeter Paju puuduvat summat madalama järgu maanteedel libeduse tõrje tegemiseks 100 miljoni kroonini ja Harjumaal 10 miljoni kroonini, teatas Karu.

AS Harjumaa Liinid teatas kolmapäeval, et kaalutakse liini 252 sulgemist, sest teeolud on talvel liiga ohtlikud - viimasel kuul on selle liini buss kraavi vajunud 10 korda.

Harjumaa Liinide tegevdirektori Rene Musta selgitusel on libedad teeolud ettevõtte tööd viimasel kuul palju häirinud. Kõige raskem olukord on liini 252 Tallinn-Harutee-Laitse-Kibuna-Kernu-Haiba

Bussiliini 252 kasutavad Kernu valla vahelistel teedel enamasti õpilased, sest vald hüvitab oma kooliõpilaste sõidupiletite maksumuse sellel liinil.

EPL


Uudiste arhiiv