Kadrioru tiigi luiged surid vanadusse

17.06.2003
Kadrioru pargi luiged surid järgimööda vanadusse ning uusi pole enne augustit loota - siis ehk võib suvel loomaaias kooruvad luiged tiigile lasta, kirjutab SL Õhtuleht.

«Vähemalt 20 aastat olid luiged tiigil,» ütles esmaspäeva Kadrioru pargi direktor Ain Järve. «See on linnule väga kõrge vanus. Karm külm neid ei kahjustanud, sest linnud olid talvel alati soojas,» ütles Järve.

Tema sõnul suri eelmisel aastal neli lindu, talvel veel üks. Kevadel laskis pargirahvas tiigile viimase linnu, kuid ka see suri kolm nädalat tagasi. «Kahju, kõik linnud läksid üksteise järel,» ütles Järve. «Tegime isegi nende maja suveks korda. Aga keda tänavu pole, on luiged.»

Järve sõnul ootab Kadrioru pargi rahvas uusi luiki loomaiast. «Pesad on seal olemas ja ka munad. Aga millal linnud need välja hauduvad, seda ei oska küll öelda,» rääkis Järve.


Pargidirektori kinnitusel pole enne augustit uusi luiki tiigile loota, sest vastkoorunud poegi ei saa kohe tiigile linnarahvale vaatamiseks välja lasta. «Kui saaks mõnegi augustis tiigile, on hästi.»

EPL

Uudiste arhiiv