Tartu Näituste Jõululaat toob Tartusse arvukalt Eesti väiketootjaid

14.11.2012
Vahetult enne teist adventi (7.-8. detsembril) ootab külastajaid Tartu Näituste messikeskuses toimuv Jõululaat. Tegu on Lõuna-Eesti suurima ja juba 16. korda toimuva jõuluüritusega. Jõululaadal müüvad oma kaupa paljud Eesti väike- ja ka suuremad tootjad.

Jõululaadaga samal ajal toimub ka keskkonnamess Elukvaliteet, mis tähendab, et külastajatel on vaja lunastada ka kaheeurone pilet, kuid see-eest pole vaja muretseda parkimistasude pärast - parkimine on Tartu Näituste ümbruses tasuta.

Jõululaada eeliseks teiste samalaadsete ettevõtmiste ees on kahtlemata väga suur kaubavalik - rohkem kui 70 väiketootjat pakuvad laadal omatoodetud käsitööd, maiustusi, ehteid, küünlaid, ökotooteid ja veel palju muud. Müüjad on laadale tulnud üle Eesti - tähelepanuväärselt palju osaleb sel aastal Tallinna ettevõtteid, kuid muidugi ei jää kõrvale Lõuna-Eesti tootjad.

„Kahtlemata on Jõululaat Eesti käsitöömeistritele üks olulisemaid aastalõpu üritusi, tung siia on suur ning osalejaid lisandub iga päevaga“, ütles Jõululaada projektijuht Liisi Org. Müüjad on messihalli paigutatud sik-sakiliselt ja nii on ka ostjatele palju avastamisrõõmu - kunagi ei tea, mida pakutakse järgmise nurga taga.

Lisaks ostmisele-müümisele pakub Jõululaat ka rikkalikku meelelahutusprogrammi - kohal on Jõuluvanad ja Jõulumemm, kes tegelevad lastega, endale saab lasta teha näomaalingu ning nautida noortetruppide etteasteid. Laupäeval, 8. detsembril tuleb kell 14 Jõululaadale külla ka kõigi laste sõber koeratüdruk Lotte (Gerli Padar). Laada esimesele päevale paneb punkti suurejooneline ilutulestik, millest kõik külastajad saavad võtta ideid oma aastavahetuse tähistamiseks.

Kuueteistkümnedat korda toimuv Jõululaat on suurim Lõuna-Eesti jõuluüritus, mis pakub kõigile võimaluse hankida omanäolisi ja soodsaid kingitusi. Laat on avatud reedel, 7. detsembril kell 10-18 ja laupäeval, 8. detsembril kell 11-18.

Lisainfot vaata SIIT.

Uudiste arhiiv