Tallinna esimene jõuluturg on avatud

23.11.2012
Soojale ja vihmasele sügisilmale vaatamata toovad pealinnas jõulumeeleolu lähemale Tallinna jõuluturud. Eeloleval nädalavahetusel on jõuluturgude uudistamiseks põhjust sammud seada nii kesklinna sadamasse kui vanalinna Raekoja Platsile.

Esimesena avati Tallinnas jõuluturg D-terminali kõrval asuva Kochi Aitade väljakul. Sealsamas, Admiraliteedi basseini vastaskaldal pakuvad sel nädalavahetusel Sadama Turul värsket toidukraami ka Saaremaa parimad käsitöötoidu tegijad. Sadama Turu perenaise Liina Karroni sõnul vallutavad laupäeval-pühapäeval Sadama turu Saaremaa ning Muhu väiketootjad, talunikud ja käsitöölised. “Pakkumisel on mitut masti maitseid – kodujäätist, bürgerit mägiveiselihast, saab hoidiseid ja lambajuustu, pirukaid, küpsiseid, koduleiba ja palju muud. Külalisi ootavad ehe saare toidukaup ja käsitöö!” tutvustas turu perenaine Liina Karron.

Kochi Aitade jõuluturult ning Kochi kaubaaidast saab pühade eelsele ajale sobivalt soetada jõulukingitusteks kena näputööd. “Meil leidub igaühe jaoks nii maitseelamusi kui mitmesugust kingikotti pistmiseks. Kehakosutust pakuvad trahter ja imekaunis Kochi kohvituba,” rääkis Kochi Aitade turundusjuht Liis Kaselo. "Sel nädalavahetusel on sadama juurde üks tee, kaks sündmust, palju toredaid üllatusi," lubas ta.

Raekoja platsi jõuluturg avatakse sel laupäeval kell 15.30.

Foto: Reijo Tagaväli

Uudiste arhiiv