Hotellid Johani ja Arensburg laienevad

03.03.2005
Hotellile Johani on kavas ehitada 38 tuba ja veekeskust mahutav juurdeehitis, hotell Arensburg aga saab juurde 40 kohta.

Kauba tänavas asuva Johani hotelli juurdeehitis kerkib praeguse majutuskoha tagusele tühermaale.

“Juurde tuleb 38 hotellituba ja veekeskus,” ütles ASi Johan GTJ juhatuse esimees Geidi Lõuk, kelle sõnul on siiski veel vara täpsemalt rääkida.

Lõugu andmeil on plaanitava hoone maksumus umbes 30 miljonit krooni.

“Ehitamise algus oleneb asjaoludest, sealhulgas sellest, kui kiiresti päris projekt valmis saab,” lausus Lõuk.

Johani hotelli kavandatava juurdeehitise arhitektuurikonkursi võitis OÜ Arhitektuuriagentuur töö. Kõigi võistlustöödega saab Kuressaare kultuurikeskuses tutvuda 16. märtsini.

Hotelli Arensburg omanikfirma esindaja Aarne Mustise sõnul leiavad Kitsa tänavani ulatuvale krundile plaanitavas juurdeehitises koha sauna-, basseini- ja massaažiruumid ning ligi 40 hotellikohta.

“Millal ehitamine lahti läheb, sõltub sellest, kuidas struktuurfondidest raha saab,” lausus Mustis, kelle hinnangul võib hoone maksma minna kuni 20 miljonit krooni. Arensburgi hotelli arhitektuurivõistlus on aga alles ees. “Alles täna (eile- toim) sai arhitektidele võistluse tingimused viidud,” märkis Mustis.

Linnaarhitekt Toomas Paaveri sõnul on mõlema vanalinna plaanitava juurdeehitse projekteerimiseks õigus antud juba aastaid tagasi kehtestatud detailplaneeringutega ning lisaks kehtivad muinsuskaitseameti ettekirjutused.

“Hooned ei tohi olla kõrgemad kui kolm korrust maapinnast, kusjuures mahud peaks olema liigendatud,” rääkis Paaver. “Kuna arendajad soovivad üldjuhul suuremat ehitusmahtu, kavandavad mõlemad hotellid lisaks ka keldrikorrust.”

Uudiste arhiiv