Rahvusvaheline konverents «Salme – kas esimeste viikingite matusepaik?»

14.10.2013
Meil on hea meel kutsuda kõiki huvilisi osalema 31. oktoobril 2013 Kuressaare Linnateatris (Tallinna tänav 20) toimuval rahvusvahelisel konverentsil “Salme – kas esimeste viikingite matusepaik?”

2008.a. septembris leiti Saaremaalt Salmelt Eestis ainulaadne ja Baltimaade seni vanim teadaolev muinaslaev. Kuju poolest sarnanes laev hilisemate viikingite sõjalaevadega: see oli kiire, kerge ja hästi juhitav. Salme muinaslaevade mõistatuste selgitamiseks-lahendamiseks on mitme eriala teadlased viis aastat pingsalt tööd teinud. Uurimistulemused on toonud Saaremaale rahvusvahelist ning ülemaailmset tähelepanu. Tegemist on maailmamõõtu sensatsiooniga, sest viikingiajastu algus on nihkumas pea sajandi võrra ettepoole, kui seni arvati.

Korraldatav rahvusvaheline konverents aitab kaasa nii nende leidude edasisele süvendatud uurimisele mitmekülgses kontekstis kui ka leiukoha – Salme ja kogu Saaremaa – tutvustamisele turismisiht-kohana lähtuvalt kogu maailmas suurt huvi ja uudishimu tekitavast viikingite temaatikast.

KONVERENTSI PROGRAMMIGA SAAD TUTVUDA SIIN.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Kuressaare, Saaremaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv