Eesti ja USA on teel viisavabadusele sõlmimisele

01.04.2005
Eesti ja USA vahelise viisade tühistamise programmi konsulaartöörühma neljapäevane esimene kokkusaamine on USA konsuli Eestis Paul Mayeri sõnul samm edasi kahe riigi vahelisele viisavabadusele, kirjutab Postimees.

Praegu on veel natuke vara öelda, millal Eesti võidakse viisavabadusprogrammiga liituma kutsuda, ütles Mayer välisministeeriumi pressiesindaja vahendusel. «Töörühma asutamine on esimene tähtis samm selles suunas. Me ootame pidevat ja viljakat dialoogi oma Eesti partneritega.»

Lisaks konsulaarkoostööle keskendub USA-Eesti töörühm sammudele, mida Eesti peab astuma, et tulevikus viisavabadusprogrammiga liituda.

«Moodustatud konsulaartöörühm jätkab häid konsulaartöö tavasid, mis said alguse 1925. aastal, mil sõlmiti meie riikide esimene kahepoolne kokkulepe,» ütles Eesti delegatsiooni juht, välisministeeriumi konsulaarosakonna peadirektor Jaanus Kirikmäe.

Poolte esindajad kiitsid neljapäeval kahe riigi vahelisi suhteid ning arutasid praktilisi küsimusi seoses teedekaardiga. Konsulaartöörühma järgmine kohtumine on mai algul.



Eesti Päevaleht

Uudiste arhiiv