Remont kiirendab rongisõitu Tartu ja Tallinna vahel

04.04.2005
Möödunud laupäeval algas remont Tabivere ja Kärkna vahelisel veerandsaja kilomeetri pikkusel raudteelõigul. Tööde tulemusena peaks kiirrongisõit Tartust Tallinna lühenema kahe tunnini.

Praegu sõidab rong Tartust pealinna pisut alla kolme tunni. Sõiduaega lühendab teetingimuste paranemine lõigul, mis lubab rongidel seda kiiremini läbida.

Ka Tallinnast Tartusse sõitmise aeg peaks lühenema, ent vähem – kahe tunni ja kuueteistkümne minutini.

Eesmärgiks kiirem sõit

Eesti Raudtee avalike suhete juht Priit Koff lausus, et tööde käigus vahetatakse kahekümne viiel raudteekilomeetril välja kogu rööbastik, samuti pöörangud, raudteealune killustik ning osa liipritest.

Ühe remonditava raudteekilomeetri maksumuseks hindas ta 4-5 miljonit krooni. Tööde kogumaksumus on tema sõnul üle saja miljoni krooni.

Täpseid kuupäevi senisest kiirema liikluse alguse kohta Koff välja ei käinud, kuid märkis, et kui kõik sujub plaanipäraselt, on see juulist reaalne.

Tartu ja Tallinna vahet sõitjaid vedava Edelaraudtee reisijate- ja kaubaveoteenistuse direktor Kalvi Pukka kinnitas, et südasuvi peaks kaasa tooma paremad sõidutingimused ja seega ka suuremad kiirused. «Sellise lubaduse on Eesti Raudtee andnud,» lausus Pukka. »

Hoolimata sellest, et raudteetöid tehakse peaasjalikult öösiti, mil liiklus hõredam, mõjutavad Tabivere–Kärkna liini remonditööd oluliselt ka Edelaraudtee päevaste reisirongide graafikuid.

Nii sõidab 2. aprillist 28. maini kehtiva uue graafiku järgi Tallinnast kell 7.46 väljuv kiirrong esmaspäeviti ja kolmapäeviti vaid Jõgevani, sealt edasi Tartusse viiakse reisijad bussiga.

Kell 17.11 Tartust Tallinna suunduva rongi asemel väljub esmaspäeviti ja kolmapäeviti samal kellaajal Tartu vaksalist buss. Sellega viiakse reisijad Jõgevale, kust väljub rong Tallinna.

Hind ei tõuse

Reisijate rahakotti kiirem sõit senisest rohkem ei kergenda, kinnitas Edelaraudtee reisijateveo müügijuht Annemari Oherd, tema sõnul pole piletihindade tõusu oodata.

«Remonti ja kiiruste tõstmist me hindadega küll seostanud ei ole,» lausus ta. «Kiiremad sõidutingimused puudutavad ju kiirronge ja nendel on praegugi üsna konkurentsivõimelised piletihinnad.»

Remont raudteel

• Edelaraudtee sõiduplaanides on raudteeremondi tõttu suured muudatused 2. aprillist 28. maini.

• Töid tehakse Tabivere ja Kärkna raudteejaama vahel 25 kilomeetri pikkusel lõigul.

Postimees

Uudiste arhiiv