Pärnu rand valmistub suvehooajaks

12.04.2005
Tänavu suveks muutub Pärnu rannas kõige rohkem ööklubi Sunset ja selle ümbrus, järgmistel aastatel valmib vesiliugtee juurest alguse saav rannapromenaad, Rannahotelli ja Tervise Paradiisi vahele on projekteerimisel ärihoone.

Eile askeldasid Sunset Clubis esimest päeva töömehed, kes lammutasid hoone senist sisustust. Juba poolteise kuu pärast, 27. mail peaks uue ilmega klubis toimuma avapidu, kirjutab Pärnu Postimees.

«Sunset Club on plaanis täies mahus ümber ehitada – nii palju, kui muinsuskaitse seda lubab,» märkis klubi rentnik Olga Aasav, kellele kuulub ka Tartus tegutsev ööklubi Atlantis.

Täpsemaid plaane klubi uus rentnik veel avaldada ei soovinud, kuid tema jutu järgi lammutatakse saali keskelt ilmetu raudkonstruktsioon, lava tõstetakse senisest asukohast ümber Rannahotelli-poolse seina juurde.

Õue kavatseb klubi ehitada senisest veidi väiksema teisaldatava platvormi, kuhu mahub 200 inimest, ja avada bangalo asemel lehtla, kus rannalised saaksid osta sööki-jooki.

Vana bangalo ja laudpõranda, mis peksis puruks rannahoone-esise metallpiirde, viis jaanuaritorm merre.

Ka Sunset Clubi ümbruses tahavad klubi uued rentnikud avada viis kuni seitse statsionaarset müügipunkti, kus kehakinnitust pakutakse. «Need peaksid olema ühtses stiilis ja kindla kaubavalikuga, et inimesed teaksid, mida seal pakutakse,» märkis Aasav.

Pärnu linnaarhitekti Ülar Saare sõnade järgi on Sunset Clubi uuendamine enne suve rannas ainus suurem muutus.

Suuremate muutustena pikeneb tulevikus rannas vesiliugtee juurest alguse saav rannapromenaad, mis lisab aktiivset ranna-ala poole kilomeetri jagu Side tänava pikenduseni. Betoonist ja munakivisillutisest jalutustee äärde on planeeritud pingid, valgustus ja rannateeninduspunktid, kus asuvad tualetid ja duširuumid.

Rannapromenaadi ehitamise käigus on ette nähtud ka 30 kohaga autoparkla rajamine ja ehitatakse välja kommunikatsioonid.

Promenaadi ehitus algab tänavu suve lõpul ja tööd peaksid kestma järgmise aasta augustini.

Peale rannapromenaadi täieneb Pärnu ranna ilme ehitusfirma YIT rajatava ärihoone ja elamuga.

Arhitektidele on antud ülesandeks planeerida 16 meetri kõrgune kolme põhikorrusega hoone, mille alumisel korrusel või korrustel on aeroobikasaal, squash’iväljak, pallimängude saal, ilusalongid ja kohvik ning ülemistel korrustel korterid.

Ülar Saare sõnade kohaselt on linna eesmärk saada sellesse hoonesse võimalikult palju avalikku ruumi.

Rannakaubandusega tegelema hakkavad ettevõtted selguvad homme algava konkursiga, mille tingimused avaldatakse homsetes ajalehtedes ja linnavalitsuse koduleheküljel internetis.

«Näeksime meelsasti rannas hoiuteenust, rannatoolide laenutamist ja aktiivse vaba aja veetmise võimaluste pakkumist,» ütles Pärnu linnavalitsuse ettevõtluse ja registriteenistuse juhataja Elo Juursalu. «Rannas võiks olla mägironimissein, batuut, kiiking või kajakkide laenutus.»

Uue kaubitsejana alustab ranna rajoonis populaarne Steffani pitsarestoran, mis hakkab tööle endistes 7 Tuule baari ruumides.

Jaanuaritormist laastatud liivarand peaks puhtaks saama 10. maiks.

Postimees

Uudiste arhiiv