Põleng hävitas turismitalu

13.04.2005
Eile öösel põles Jõgevamaal poolenisti maha Tammemäe turismitalu. Häving oli sedavõrd šokeeriv, et taluperemees viidi tõrkuva tervisega haiglasse, kirjutab SL Õhtuleht.

«Puitvoodriga palkmaja põles nagu säraküünal. Täielikult hävisid kaminaruum, ravisaun ja baar. Söestusid hoone teise korruse külalistetoad,» kirjeldab Jõgevamaa päästeteenistuse operatiivosakonna juhataja Tõnu Vare kella 1 paiku puhkenud põlengu tagajärge.

Pedja jõe kaldal asuv talu lõõmas nii võimsalt, et leeke kihutasid summutama nii Põltsamaa, Jõgeva, Puurmani, Palamuse kui ka Tabivere pritsimehed. Juba esimese päästeauto saabudes oli aga tervelt kolmandik hoonest lausleekides ning tuli käis üle terve katuse.

Õnneks selgus, et talu pole puhkajaid täis, seal ööbis vaid peremees koos tuttavaga.

Pritsimehed suutsid tulele piiri panna alles kell 4 ning selle lõplikult kustutada kell 8.

«Ilmselt saame sel suvel ainult telkijaid vastu võtta,» nentis talu perenaine Ene Viht nukralt.

«Lihtsalt ei saa aru, miks õnnetus juhtus. Hoonet polnud kaks päeva köetud. Inimesed heitsid kell 22 magama ja öösel avastasid, et maja põleb - mees ärkas imeliku pragina peale,» rääkis ta.

«Kui asja uurima läks, selgus, et leegid ja suits käivad juba igalt poolt välja,» tänab perenaine samas õnne, et kaasa ja tema tuttav viimasel hetkel hoonest pääsesid.

Peremees Risto sai õnnetusest sellise šoki, et viidi kiirabiga haiglasse. Naise sõnul põhjustas vanasse vesiveskisse ehitatud turismitalu põleng korvamatu kahju.

«Talu oli küll kindlustatud, aga. Kõike peab uuesti alustama. Ostsime talu 1988. Sellest ajast on kõik meie säästud 1997. aastal avatud majja maetud.»

Uudiste arhiiv