Eestisse tuleb suvel 300.000 laevaturisti

19.04.2005
Tallinna külastab eelseisval suvehooajal umbes 300.000 kruiisituristi, mis ületab eelmise aasta näitajat 80.000 võrra, kirjutab Eesti Päevaleht.

ASi Tallinna Sadam turundusdirektor Erik Sakkov ütles, et kui eelmisel aastal sildus siin 234 laeva, siis tänavu ulatub kruiisilaevade arv 336-ni.

Kõige kiirem päev tõotab tulla 2. september, kui vastu tuleb võtta kaheksa kruiisilaeva. Ka on suve jooksul üsna palju selliseid päevi, mil sadamat läbib viis kruiisilaeva.

Müügimagnetiks on Peterburi. «Kliendirahulolu magnetiks hakkab seejuures tõusma Tallinn – küsitluses ütles 98 protsenti turistidest, et Tallinn neile meeldis,» nentis Sakkov.

Eelmise aasta külastusandmed näitavad, et umbes 60 protsenti kruiisituristidest on pärit Euroopa Liidust ning 30 protsenti USAst. Kokku oli läinud aastal Tallinna külastanud kruiisituristide seas umbes 120 rahvuse esindajaid.

Sakkov leiab, et riik peaks Eestit rohkem tutvustama. «Minul isiklikult on väga valus vaadata CNN-ist Lätit tutvustavat reklaami. Kahju on sellest, et meil midagi sarnast ei tehta.

Uudiste arhiiv