Viisavabadus muudab riigi eestlaste jaoks popiks

21.04.2005
Viisavabaduse kehtima hakkamine Mehhiko ja Uus-Meremaaga on toonud kaasa eestlaste suure huvi nende sihtkohtade vastu, kirjutab Äripäev. Samas samuti viisavabaks muutunud Guatemalasse või Marokosse endisest suuremat tungi ei ole.

«Mehhiko külastajate arv on sügisest hüppeliselt tõusnud,» sõnas Estraveli pressiesindaja Mari-Liis Rüütsalu. «Praegu müüakse sinna siiski peamiselt Soome reisikorraldajate pakette.»

Rüütsalu sõnul on peale Mehhiko kasvanud huvi Uus-Meremaa vastu, kuhu varem oli keeruline pääseda, sest viisat oli väga raske saada ja reis on ka üsna kallis.

Suure huvi tõttu koostas Estravel spetsiaalse eripakkumise Uus-Meremaale sõitmiseks.

«Oodatakse veel viisavabadust Brasiiliaga, praegu saaks sinna soodsaid viimase hetke pakette, aga sõitmine jääb selle taha, et viisa saamine võtab kaua aega,» lausus Rüütsalu. «Kuigi ma USAga peatset viisavabadust ei looda, oleks see teretulnud. Praegu on USA viisa üks raskemini saadavaid,» lisas Rüütsalu.

Millistesse riikidesse Eesti kodanikud varsti veel võiksid viisavabalt saada, ei nõustunud välisministeerium kommenteerima.

«Kuna Eesti on nüüd Euroopa Liidu liikmesriik ning viisapoliitika on ELi pädevuses, siis bilateraalseid läbirääkimisi ei peeta ja kokkuleppeid ei sõlmita,» vahendas ministeeriumi pressiesindaja Anneli Kimber.

Mais peetava Eurovisiooni lauluvõistluse tõttu on eestlastel sel suvel võimalik viisavabalt sõita ka Ukrainasse. Rüütsalu sõnul see turismihuvi Ukraina vastu siiski oluliselt suurendanud ei ole.

Postimees

Uudiste arhiiv