Tartu Ülikooli kunstimuuseum kutsub oma 212. sünnipäeva tähistama

16.04.2015
18. aprillil tähistab Tartu Ülikooli kunstimuuseum oma 212. sünnipäeva perepäevaga, mille keskmes on värvid. Osaleda saab esmakordselt kunstimuuseumis toimuval Hullu Teadlase eksperimendil, värvida töötoas ikoonipilte ja tutvuda ringkäikudel näitusega „Ikoonide inimlik ja jumalik maailm“ ning avastada ajaloolist kartserit peahoone pööningul.
Oma 212. sünnipäeva tähistav Tartu Ülikooli kunstimuuseum on üks Eesti vanimaid muuseume – see asutati juba 1803. aastal üliõpilaste loengute ilmestamiseks. Muuseum on tegutsenud samades ruumides Tartu Ülikooli peahoones 1868. aastast ning säilinud on ka toona spetsiaalselt muuseumi jaoks kujundatud haruldane Pompei stiilis seinamaalingutega interjöör.

Kava:
11.00 Hullu Teadlase eksperiment “Värviline maailm”: uurime erinevaid aineid, millest värve tehakse, ja avastame värvide tähendusi. Saame teada, mille poolest erineb inimeste ja loomade nägemine ning miks mõned inimesed ei näe kõiki värve.
11.15 Ikooninäituse tutvustus “Kes on pildil?” Olulisematest pühakutest ja nendega seotud lugudest räägib Kristiina Tiideberg.
12.00 Ekskursioon Tartu Ülikooli peahoone ajaloolisesse kartserisse.
13.00 Looduslike värvidega ikoonimaali töötuba lastele.
13.15 Ikooninäituse tutvustus “Kes on pildil?” Olulisematest pühakutest ja nendega seotud lugudest räägib Kristiina Tiideberg.
14.00 Ekskursioon Tartu Ülikooli peahoone ajaloolisesse kartserisse.

Sissepääs kunstimuuseumisse ja ringkäikudele on tasuta, Hullu Teadlase eksperimendil ja ikoonimaali töötoas osalemine 2 €.

Lisainfo:
tel 737 5384
kunstimuuseum@ut.ee
www.kunstimuuseum.ut.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv