Turistid nõuavad järjest odavamat öömaja

04.05.2005
Nii eestlased kui ka ülejäänud eurooplased reisivad varasemast küll üha enam, kuid soovivad odava hinna eest saada ka aina rohkem hüvesid, kirjutab Postimees.

Maailma turismiorganisatsiooni andmetel on 2005. aastal oodata maailmas turismi jätkuvat kasvu, kuid samas otsivad turistid kõikjal maailmas internetist aina soodsamaid reisivõimalusi ning muutuvad seega teenusepakkujatele vähem lojaalseks.

Otepää valla Lutsu turismitalu perenaise Eike Tasa sõnul on Eesti turistidele ka 10 krooni raha, mille üle tasub tingida.

«Kui varem tulid asutused reedel ja lahkusid pühapäeval, siis nüüd tullakse kokkuhoiu eesmärgil laupäeval vara ja lahkutakse pühapäeval hilja,» ütles Tasa.

«Poola turistid tulid ja tegid ise süüa, milles ei ole iseenesest midagi halba, aga meie ei saa sellest tulu,» nentis Tasa kohalike turismiettevõtjate pahupoolt. Sageli ei kasutata ka magamistube, vaid eelistatakse odavamast veel odavamat varianti – telkimist.

Hotellide ja restoranide liidu juhatuse esimees Tarmo Sumberg ütles, et see on asjade loomulik käik. «Nõudlus odavamate majutuskohtade järele suureneb seepärast, et järjest rohkem reisib neid inimesi, kes varem ei reisinud,» tõdes Sumberg, kes ei usu, et varem kallites hotellides peatunud turistid hakkaksid nüüd odavaid hotelle eelistama.



Eesti Päevaleht

Uudiste arhiiv