Talvel toitsid Saaremaa spaasid Eesti puhkajad

09.05.2005
Aasta esimese nelja kuu jooksul teenisid Saaremaa Spa Hotellid ja Georg Ots Spa Hotell kokku 33,6 miljonit krooni, kusjuures nende klientuurist moodustasid üle kahe kolmandiku Eesti elanikud.

Kaks hotelliettevõtet teenindas kokku 18 500 klienti, kellest 13 700 olid Eesti elanikud.

Saaremaa Spa Hotellide nelja kuu müügitulu oli 24,7 miljonit krooni, sellest 7,5 miljonit teeniti läinud kuul. Spa hotellide esimese kolme kuu keskmine täituvus oli 65 protsenti, mis on viis protsenti enam kui aasta varem, aprillis kasvas täituvus 69 protsendini.

Nelja kuuga külastas spa-hotelle kokku 9511 majutusklienti, kellest 5502 olid eestlased ja 4089 välismaalased. Väliskliendid olid pärit peamiselt Skandinaaviamaadest, Venemaalt ja Lätist.

Tuginedes ettevõtte majandusnäitajatele, hindab Saaremaa Spa Hotellide finantsosakonna juhataja Anne Kumpas esimeste kuude tulemusi rahuldavaks.

Aasta müügituluks on hotelligrupp planeerinud 100 miljonit krooni ja nelja kuuga on sellest ligi veerand täidetud. Suuremat müügitulu planeerivad hotellid suvekuudeks.

2004. aastal oli spa-hotellide täitumus aasta kokkuvõttes 69 protsenti ning teenindati 33 000 klienti, kellest 40 protsenti olid pärit Eestist. Saaremaa Spa Hotellidel on kokku 509 majutuskohta.

Georg Otsa SPA Hotelli tänavu nelja kuu käive oli 8,9 miljonit krooni, hotelli külastas selle aja jooksul ligi 9000 inimest. Hotelli opereeriva Legendijuhtimise ASi tegevjuhi Tauri Sumbergi teatel oli aasta kolmel esimesel kuul eestlaste osakaal külastajate seas 90-92 protsenti, aprillis 78 protsenti.

Sumbergi sõnul on Skandinaaviast ja mujalt Euroopast pärit külalised olnud üllatunud hotelli professionaalsest teenusest, samas tahab hotell jääda eestlastele suunatud spa-hotelliks.

Legendijuhtimise AS opereerib hetkel Georg Ots SPA Hotelli, viietärni hotelli Kolm Õde ja kahetärnihotelli Saku Rock Hotell Tallinnas. Neile lisanduvad Riias tööd alustav kolmetärnihotell ning 2006. aastal Tallinna vanalinnas käivituv viietärnihotell Telegraaf.


MM / Meie Maa

Uudiste arhiiv