Peetrimõisa Villa muutub spaahotelliks

27.05.2005
Juuni algul avab Peetrimõisa Villa oma juurdeehitise. Omaniku Kalle Küti sõnul tahetakse muutuda Viljandi kolmandaks hotelliks.


«Esmalt oli meil plaanis juurdeehitise abil villa voodikohtade arvu suurendada. Töö ajal selgus, et hotellile esitatavatest nõuetest jääb väga vähe puudu. Siis ma mõtlesin, et miks mitte veidi hotelli nimetuse saamiseks pingutada,» rääkis Kütt.

Juurdeehitise valmides saab Peetrimõisa Villas korraga öömaja 32 külalist, lisaks 15 numbritoale on majas kaks kahetoalist sviiti.


Praeguseks pole Peetrimõisa Villa veel ametlikult hotelliks kinnitatud, kuid Küti sõnul tehakse seda lähiajal.

Suund soomlastele

Küti hinnangul peaks uuenenud Peetrimõisa Villast saama spaahotell. Selle tarbeks on hoonesse rajatud ruumid, kus hakatakse pakkuma mitmesuguseid lõõgastavaid taastusraviprotseduure.

«Peaeesmärk on turist kolmeks kuni viieks päevaks tuua siia mitmesuguseid tervistavaid protseduure võtma ja ka ööbima, mitte pakkuda ööbijatele ainult võimalust saunas käia ja basseinis ujuda,» lausus Kütt.

Kütt näeb villa külalistena eelkõige Soomest tulevaid turismigruppe, aga kui ruumid on vabad, saavad seal muidugi lõõgastuda ka kohalikud inimesed.

Vesivoodimassaaž

Küti sõnul kavatseb Peetrimõisa Villa esimesena Viljandis hakata pakkuma vesivoodimassaaži. Ametliku nimetusega Hydro Yet Relax massaaži tehakse spetsiaalses vannis.

Vanni peal on paks kumm ja klient lamab sellel koos riietega. Otsest kokkupuudet veega tal pole. Kummi all on veekahurid, mis hakkavad vastavalt programmile inimest pealaest jalatallani masseerima.

«Masinaga saab massaaži tugevust programmeerida, samuti saab määrata kehal need kohad, mida tugevamalt mõjutada. Püsiklientidel on võimalik salvestada neile sobiv programm, nii et järgmistel kordadel on vaja sisestada vaid oma kood,» kõneles Kütt. Üks seanss kestab 15—20 minutit.

Villa peremehe sõnul otsitakse praegu koostööpartnereid, kes teeksid klientidele teisi massaaže.

Proovis omal nahal järele

Ühe teenusena hakatakse pakkuma vesiravi. Ravivannides saab teha kolme protseduuri.

«Ürdivann kujutab endast suruõhuga veealust massaaži. Veealune survemassaaž on mõeldud konkreetsetele kehapiirkondadele,» selgitas Kütt. «Pärlivann on omapärane ja väga populaarne lõõgastusviis. Alt tõuseb üles rohkesti imepisikesi mulle nagu šampusepudeli avamisel.»

Et Peetrimõisa Villas mitmesuguseid protseduure pakkuda, on Kütt ise läbi käinud enamiku Eesti tervisekeskustest ja seal palju kuure järele proovinud.

Praegu on villas bassein, soome saun ning auru- ja tünnisaun. Juurdeehitisse rajatakse ka infrapunasaun ja kahekohaline soolakamber.

«Osa inimesi ei taha võib-olla käia soolakambris koos suvaliste inimestega etteantud kellaaegadel. Nüüd on neil võimalus teha sama asja privaatselt,» põhjendas Kütt.

Peetrimõisa Villas asuvad tööle meedikud, kes kontrollivad Soome turistide tervist.

Viljandis tegevust jätkub

Kalle Kütt ei arva, et välisturistidele ei jätku kolmeks kuni viieks päevaks Viljandis tegevust. Kütt teeb koostööd mitme teise siinse turismi- ja meelelahutuskorraldajaga.

«Pakume oma klientidele väljasõite Soomaale. Samuti saame inimesi suunata meelt lahutama bowling’usaali või tennisehalli. Kui vaja, siis korraldame näiteks pikniku Tondisaarel,» rääkis Kütt.

Sakala

Uudiste arhiiv