Esmaspäevast saab taas mudaravilas vanne võtta

06.06.2005
Esmaspäevast on Pärnu mudaravilasse asja teistelgi peale hambaarsti klientide: kõrvuti sellega hakatakse ajaloolises majas pakkuma muidki raviteenuseid.

Ehkki mudaravila ja taastusravikeskuse Estonia ühendamine on äriregistri andmete kohaselt lõpetatud, on kahe seni iseseisvalt toiminud üksuse liitumise teel veel ületamata pisiasju.

Et aga nii see kui linnavõimu äsjane vahetumine lükkavad tulevikku ka mudaravila põhjaliku renoveerimise suurejoonelised plaanid, leiti olevat otstarbekas teha jaanuarikuu uputuses kannatada saanud hoonele esialgu põgus remont ning ta linlasi ning Pärnu külalisi teenindava raviasutusena kasutusele võtta.

“Tahame, et mudaravila oleks lahti kuus päeva nädalas,” märkis taastusravikeskuse Estonia juhataja Vello Jävesalu. “Et kui on halb ilm, ei peaks inimene nukrutsema õllekannu taga, vaid ta saaks oma tervise eest hoolt kanda.”

Seda silmas pidades on mudaravilasse plaanitud raviteenuste hulk kaunis lai. Esmaspäevast saab seal peale mudaravi parafiin-osokeriitravi, võtta ravivanne ning lasta ennast massööril mudida.

Ent hoones leiab tahtja ka diagnostilist teenust: soovi korral võib inimene seal lasta mõõta oma vererõhku, teha vereanalüüsi ja määrata veresuhkru hulka ning vere kolesteroolisisaldust.

“See on väga mugav,” tõdes Estonia müügijuht Kalle Voolas. “Kõnnid mööda ja vaatad: ahaa, siin saan teada, kas võin veel päikesepaistele minna või pean pikutama hoopis põõsa vilus või minema kohe südamearsti juurde.”

Järvesalu väitel võib linna ilusaimasse hoonesse astuda ka puruterve: mudaravila paarikümnekohaline kohvik on õdus paik, kus jalga puhata.

Uudiste arhiiv