Tallinna-Narva rongi uus graafik tekitab segadust

13.06.2005
Inimesed, kes olid harjunud pärast tööd Tallinna-Narva rongiga Rakverest kaugemale sõitma, on pettunud, sest mai lõpust väljub see liin keset tööpäeva.


Tallinna-Narva rongi väljumisaeg muutus 29. maist. Varem veidi enne kuut õhtul liikuma hakanud rong väljub nüüd ligi kolm tundi varem.

Endise Narva rongi asemele tuli uus Tallinna-Rakvere liin. See oli halb uudis neile, kes tahavad sõita pärast tööpäeva rongiga Rakverest kaugemale koju või nädalavahetuseks maakodusse ja võtta kaasa jalgratta või muud suuremat, mis bussi hästi ei mahu.

Ebamugav graafik

Edelaraudtee reisijate- ja kaubaveoteenistuse direktor Kalvi Pukka tunnistas, et sõitjatelt on uue väljumisaja kohta tulnud kaebusi küll. Samas on aga lisandunud ka reisijaid, kellele sobib uus aeg.


Inimesed on avaldanud soovi, et raudteefirma taaskäivitaks hommikul Tallinnast väljuva Narva rongiliini. Pukka väitel on see tehniliselt võimalik, kuid rahaliselt esialgu mitte. «Praegune graafik sobib paremini neile inimestele, kes sõidavad suunal Tapa-Narva, sest varem oli kohalejõudmise aeg suhteliselt hiline,»lisas ta.

Uus graafik ei sobi hästi ka Edelaraudteele endale. Firma on teinud Eesti Raudteele kui infrastruktuuri omanikule ettepaneku Tallinna-Narva rongi väljumist hilisema aja peale nihutada.

Eesti Raudtee on Pukka sõnul vastanud eitavalt, sest Narvas teenindatakse sel ajal rahvusvahelisi ronge. Kui jaamas seisab rahvusvaheline rong, kujutab see endast piiri- ja tollitsooni, mistõttu ei saa seal siis seista kohalikke ronge.

Olematu rong

Narva rongi graafiku segipaiskamises võib osaliselt süüdistada Tallinna-Peterburi rongi, mis praegu küll ei käi, kuid mille sõidugraafiku on Eesti Raudtee paika pannud ja Vene poolega kooskõlastanud.

Varem käigus olnud Peterburi rong väljus Tallinnast kell 23 ja jõudis Narva piirijaama öösel ning reisijatel oli ebamugav une ajal dokumente ette näidata. Seetõttu otsustatigi rongi väljumine varajasema aja peale nihutada.

Tallinna-Moskva ja Tallinna-Peterburi liine opereeriva EVR Ekspressi juhataja Anti Selge ütles, et sel ja tuleval aastal küll rong Peterburgi sõitma ei hakka.


Postimees

Uudiste arhiiv