Pärnu on Euroopa randade esikümnes

15.06.2005
Briti ajaleht The Independent paigutas Pärnu ranna Euroopa avastamata randade seas üheksandale kohale, soovitades seda külastada jaanipäeva paiku.
Pühapäevases The Independentis avaldatud Euroopa randade esikümnes jagab Pärnu rand kohti Portugali, Prantsusmaa, Kreeka, Hispaania, Rootsi, Horvaatia, Šveitsi ja Itaalia randadega. Briti ajalehe hinnangul on esikümne näol tegemist vähetuntud, aga avastamist väärivate päikseliste randadega.

“Tänu valge liivaga pikale rannale on Pärnust saanud Eesti suvepealinn,” kirjutab The Independent. Kõige ideaalsem aeg Pärnu külastamiseks on ajalehe arvates juunikuu, sest siis tähistatakse Eestis jaanipäeva, mis toimub 23. ja 24. juunil ning on eestlaste jaoks tähtsuselt teine püha pärast jõule.

The Independent teatab, et kuigi suvekuudel on Eestis väga palju Põhjala riikidest pärit turiste, jagub juunis siiski ruumi ka kaugemalt ja viimasel hetkel tulijatele.

Avastamata päikeseliste randade esikümmet juhib Costa da Caparica rand Portugalis. Järgnevad Les Iles d’Hyčres rand Prantsusmaal, Halki rand Kreekas, Gotlandi rand Rootsis, Braci rand Horvaatias, Salina rand Lipari saartel Itaalias, Maggiore järve rand Šveitsis, Madeira rand Portugalis, Pärnu rand Eestis ja Costa de la Luzi rand Hispaanias.

Postimees

Uudiste arhiiv