Politsei käis Kuivastus laevale trügijaid ohjamas

18.07.2005
KUIVASTU, 18. juuli (EPLO) – Pühapäeval üritas taaskord grupp ebaviisakaid reisijaid Kuivastu sadamas laevajärjekorras ette trügida, olukord sai lahendatud alles pärast politsei sekkumist.

Saaremaa Laevakompanii liinidirektori Tiit Kruuse sõnul üritasid kella 17 ajal laeva peale trügida grupp Läti turiste, kelle korrale kutsumiseks oli laeva kapten sunnitud kohale helistama politsei.

“Politsei abiga lõpuks olukord lahendati. Kuna aga kogu konflikti vältel laadimisprotsess seisis, sest kapten pidi vaheletrügijate takistamiseks üles tõstma laeva aparelli, hilines reisi väljumine ligi 10 minutit,” rääkis Kruuse.

Kruuse hinnangul on selge, et lisajõude sadamates korra tagamiseks ei ole vaja vaid suurürituste ajaks, suvised nädalavahetused on samuti tipptunni staatusega. Tema kinnitusel on tegemist ASi Saarte Liinid küündimatusega.



Kolm nädalat tagasi jäi vaheletrügijate tõttu laevast maha liinibuss. Möödunud reedel lubas laevakompanii esindajatega kohtunud Saarte Liinide juhtkond, et edaspidi pöörab sadamates korra eest vastutav ettevõte tööülesannete täitmisele rohkem tähelepanu.

Virtsu ja Kuivastu sadama direktor Mati Põld ütles laupäeval “Aktuaalsele kaamerale”, et probleeme tekitavad mõned üksikud häbematud inimesed, kes teisi ei austa.

Ta nentis, et sadamad on jäänud kitsaks üha kasvavatele autovoogudele, aga lubas siiski lähiajal midagi laevakompanii nõudmisel ette võtta, et sadama territooriumil sõidurida enam vahetada ei saaks.

"Tõenäoliselt me eraldame vastavate kuubikute ja kettidega need read täielikult ära," rääkis direktor Põld.



Eesti Päevaleht Online

Uudiste arhiiv