Kadriorgu rajatakse lastepark ja veekeskus

12.08.2005
Laguneva jäähalli asemele kerkib tuleval aastal vee- ja tervisekeskus.

Tallinna linnavõimud valmistavad ette otsuseid Kadrioru pargi ääres asuvate kinnistute jagamiseks ja vahetamiseks, mille tulemusel saab sinna rajada lastepargi, välispordiväljakud ja veekeskuse.

Kasutusest väljalangenud väliujula kohale kavatseb linn teha liumägede ja liivakastidega laste mänguväljaku, alles jääb üks liumäega bassein. Jäähalli kohale tahab kahekorruselise veekeskuse ehitada Atko Grupp.

Kinnistut, kus asuvad paviljon ja tenniseväljakud, valitseb kultuuriväärtuste amet. Laguneva jäähalli ja selle aluse maa omanikuks sai 2003. aastal Atko Grupp, kinnistusse saadi krunt eelmise aasta lõpus.

Kui 25. augustil suvepuhkuselt naasev linnavolikogu linnavalitsuse otsuse kinnitab, lähevad septembris 1937. aastal ehitatud tribüünidega lastebassein ja 1960. aastal rajatud jäähall lammutamisele.

Veekeskuse keldrikorrusele on ette nähtud ka parkimiskohad. Atko Grupi nõukogu esimehe Arvo Sarapuu sõnul on tal hea meel, et linn kavandab kõrvale lasteparki. ”Püüame ka omalt poolt teha nii, et ehitis läheks ümbritsevaga hästi kokku,” ütles Sarapuu. Firma ei kavanda ehitada nn klassikalist veekeskust, vaid pigem spaa- ja tervisekeskuse sarnast asutust, kus on eri tüüpi saunu, suurem bassein, mullivannid ja massaaživõimalus. Sarapuu sõnul võib ehitus alata sellel aastal, valmis tahetakse saada järgmisel aastal.

Kadrioru pargi direktor Ain Järve on plaani heaks kiitnud, pidades lagunevat jäähalli parki sobimatuks.

Eesti Päevaleht

Uudiste arhiiv