Roosta puhkeküla ehitab 1,4 miljoni eest seiklusparki

10.06.2009
Roosta puhkekülas ehitab Tšehhi ettevõte Läänemaa suurimat seiklusparki, mis võimaldab peale rahu armastava kliendi meelitada kohapeale ka ekstreemset vaheldust ihkavat puhkajat.
Roosta müügijuhi Ingrid Sieberki sõnul vajas puhkeküla atraktsiooni, mis pikendaks hooaega ja võimaldaks puhkajaile pakkuda midagi uut. Praegu on puhkeküla põhihooaeg juunist augustini. Seikluspargis saab aga oma julgust ja võimeid proovile panna ka kevadel ja sügisel.

„Kui suvepäevalised on siin käinud, on nad öelnud, et tahaks ka midagi uut. Nüüd on midagi uut,” ütles Sieberk.

Firmaturiste vähem

Puhkeküla arendamine on omanikule AS Swedest Motel Groupile elutähtis ettevõtmine, sest tänavune aasta tõotab tulla majanduslikult raske. Suur osa Roosta kliente on suvepäevi või seminare pidavad ettevõtted, kuid sel aastal hoiavad firmad neilt kuludelt kokku. Seiklusrada peaks kohapeale tooma ka teisi huvilisi, näiteks peresid, sest atraktsiooni raskusastmed on jagatud kolmeks.

„Kergeim on 5–12aastastele lastele, sest rada on maapinna lähedal,” ütles seiklusparki ehitava Tšehhi firma Project Outdoor juht Michal Paulicek.

Tasemed on jagatud keerulisuse järgi värvideks, kergeim on sinine. „Punane rada on 3–5 meetri ja must 8–10 meetri kõrgusel. Punane on enam–vähem kõigile, must on nõudlik, kuid kõik saavad ka seal hakkama.”

Ronijaid kandvad trossid on puude ümber paigaldatud neid kahjustamata. Seiklusrajal tuleb ületada kõikuvaid laudteid, kõndida mööda nööri, astmeid ja võrke ning lennelda trossi küljes rippudes ühe puu juurest teise juurde. Seikleja on turvaliselt kinnitatud ja kukkumisohtu pole. Puhkeküla otsib praegu vähemalt 18aastasi instruktoreid, kes seiklusrajal turnijaid juhendaks ja aitaks.

Vaid mõne päeva eest Roostal tööd alustanud Paulicekil on seiklusparkide ehitamisel kümne aasta kogemus. Poolteist aastat tagasi käis ta Roosta mändide all puhkamas. Mõne kuu eest sai ta kõne puhkeküla tollaselt müügijuhilt Anu Lembitult, kes kutsus mehe parki ehitama. „Tulin kohale, olin 2–3 päeva siin, vaatasin puud üle ja tegin oma pakkumise,” rääkis Paulicek, kelle ettevõtte Roostal töötavad töömehed on pärit Inglismaalt, Slovakkiast ja Tšehhist.

Läänes pargid popid

Seiklusrajad on Pauliceki sõnul Tšehhis väga popid. Adrenaliinisüsti pakkuvate parkide ehitamise laine tuli Lääne–Euroopast. „Nüüd liigub laine itta ja inimesed lähevad sellepärast hulluks. Ma ei tea, mitmes Eesti paigas parke on, aga näiteks Saksamaal ja Prantsusmaal on inimesed hullud nende järele. Neil on tohutud pargid, külastajad maksavad palju raha neis käimiseks. Maksavad 50 eurot korra eest, järgmisel nädalavahetusel lähevad järgmisse parki. See on hea, inimesed saavad looduses aega veeta ja lapsed armastavad seda väga,” jutustas Paulicek.

Pargi ehitamiseks kulub ligi 1,4 miljonit krooni, millest 60 protsenti katab PRIA makstav toetus. Eelmine aasta oli Roostale ajaloo edukaim, kuid sel aastal võitleb puhkeküla iga kliendi pärast. Müügijuht Ingrid Sieberk ütles, et kliendikaardiga külastajaile on hinnad kõvasti langenud.

Roosta puhkeküla avati 1990. aastal. Puhkekülas on konverentsiruumid, saunad, harrastada saab eri spordialasid, näiteks mängida boolingut või jalutada matkarajal. Puhkeküla on popp paik autokaravanidele.

Sel suvel on Roostal surfilaager, mida on varem peetud Saaremaal Mändjalal ja Läänemaal Nõval. Tänavu on igal aastal rahvarohke laager
16.–19. juulil.

Lääne Elu
Autor: Ivar Soopan
Foto: Ivar Soopan
http://www.le.ee/?a=uudised&b=6833


ROOSTA PUHKEKÜLA
Tuksi, Noarootsi vald, Läänemaa 91202
Telefon: 479 7230; 525 6699
roosta@roosta.ee
http://www.roosta.ee

skoor

4.5

Viimane kommentaar:

"Tõeliselt hea teenindus mõnusas keskkonnas ning ülimaitsvad toidud:) (5.0)" Anna hinnang

Läänemaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv