Mustpeade majas Londoni muusikakõrgkooli noorte tasuta kontsert

28.05.2012
29. mail Jevgeni Mravinski nim XVIII Rahvusvaheline muusikafestival

Mustpeade maja Valge saal kell 19

ILJA MOVTŠAN viiul, London
MAKSIM ŠTŠURA klaver


Kavas Brahmsi, Debussy, Prokofievi sonaadid

Koostöös Narva Linna Sümfooniaorkestriga


Kontsert on tasuta!


Narvast pärit ja Tallinna Muusikakeskkoolis ning Eesti Muusikaakadeemias õppinud Maksim Štšura tuleb oma isa dirigent Anatoli Štšura korraldatud festivalile esinema koos Londoni Royal College of Musicu kaaslase, viiuldaja Ilja Movtšaniga.

Mõlemad noored on eredad ja omanäolised muusikud, mitmete rahvusvaheliste konkursside laureaadid, kes kontserteerivad pidevalt Inglismaal ja Euroopa linnades (Movtšan ka USA-s). Maksimi siinne suurim võit oli I preemia Eesti pianistide konkursil 2008.aastal. Petrozavodskis õpinguid alustanud ja Moskva Konservatooriumi järel Londonisse suundunud Ilja Movtšan on Royal College of Musicus juba kammeransambli nooremõpetaja.

Tegemist on Euroopa noorte muusikute eliidiga, nii et tasub kindlasti kuulama minna.
Sonaatidekava Brahmsi voogavatest tunnetest, Debussy peenest helikoest ja Prokofjevi eepilisest monumentaalsusest lubab tugevaid elamusi.

30. ja 31. mail esinevad noored Narva kindluses ja Sillamäel. Festival lõpeb 4. juunil Narvas ja 5. juunil Tallinnas Mustpeade majas Veliki Novgorodi Kammerorkestri (Vassili Zvariitšuki juhatusel) esinemisega. Ületamatu „dirigenditegija“ Leningradi konservatooriumi professor Ilja Mussini klassi vilistlane Vassili Zvariitšuk on erakordselt aktiivne ja missioonitundeline muusik. Tema partnerite seas on Vitali Bujanovski ja Natalja Šahhovskaja, Vassili Gerello ja Anna Netrebko. Kavas 19. ja 20. sajandi heliloojate orkestriminiatuurid.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv