EIL 10. hooaja kontserdid! Heli Ernits ja Ave Kruup

13.06.2012
Neljapäeval, 19. juulil kell 19 täitub Mustpeade maja eriliste helidega, sest ühel laval kohtuvad nii omapärase kõlaga oboe kui võimalusterohke klaver. Kauni kontserdi toovad publikuni talendid Heli Ernits ning Ave Kruup. Sel õhtul jõuab kuulajateni eestimaine helilooming erakordsetelt heliloojatelt Heino Eller, Urmas Sisask, Villem Kapp, Arvo Pärt, Tõnu Kõrvits ning Eino Tamberg. Kontserti on võimalik kuulata ka 18. juulil kell 17 Tartu Linnamuuseumis.

Duo alustas koostööd 2009. aastal Karlsruhes, kus Heli Ernits õppis Prof. Thomas Indermühle oboeklassis ning Ave Kruup magistrantuuris Prof. Kalle Randalu klaveriklassis. Mõlemale noorele muusikule on tunnustust toonud mitmed konkursid, viimastena eestimaine Con Brio 2011, kus Heli Ernits pälvis ERSO preemia, ning IX J.Francaix nimeline kammermuusikakonkurss Pariisis 2006, kus Ave kruup võitis I koha koos flöödimängija Alessandra Russoga.

Muusik Heli Ernits on lõpetanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia bakalauruseõppe cum laude, omandanud kõrgeimal tasemel magistrikraadi ning lisaks veel lõpetanud ka Eesti Muusika ja Teatriakadeemia doktoriõpingud professor Matti Reimanni käe all. Heli Ernits on end palju täiendanud ka välismaal ning osalenud edukalt mitmetel konkurssidel.

Tugeva rahvusvahelise kogemusega on ka Ave Kruup, kelle karjäär on teda peale kodumaa esinema viinud nii Eestisse, Rootsi, Saksamaale, Luksemburgi, Itaaliassse kui ka Hispaaniasse. Pianist Ave Kruup on õppinud Eesti Muusika-ja Teatriakadeemias, kus tema juhendajaks oli professor Ivari Ilja. Seejärel asus noor muusik õppima Saksamaale, kus ta aastal 2006 lõpetas kõrgeima hindega Mannheimi Muusikakõrgkooli prof. Ragna Schimeri käe all. Kolm aastat hiljem omandas Ave Kruup ka magistrikraadi, mille muusik taas cum laude lõpetas. Talent on tulemuslikult osalenud mitmetel konkurssidel ning võitnud mitemid stipendiume ja auhindu. Sealhulgas "Wilhelm-Müller" Fondi stipendium, III koht "Nueva Acrópolis" Internatsionaalsel Klaverikonkursil Madriidis ja kammermuusikuna I koht IX J. Françaix' nimelisel Internatsionaalsel Konkursil Pariisis.

Piletid Tartus hinnaga 4EUR/2.50 EUR.
Piletid Tallinnas hinnaga 8EUR/4 EUR.

* sooduspilet pensionäridele, õpilastele, tudengitele ja invaliididele.
Igal sisenejal peab olema kehtiv pilet.

Uksed avatakse tund enne algust.
Kontserdile ei ole soovitatav kaasa võtta eelkooliealisi lapsi.
Kontserdi kestus 1 tund.
Pildistamine/ filmimine ei ole lubatud.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv