Tallinna Loomaaed ootab kõiki sünnipäevapeole

21.08.2012
Tallinna Loomaaed peab 25. augustil oma 73. sünnipäeva ning ootab nii noori kui vanu osa võtma põnevatest tähtpäevaüritustest.

Tallinna Kultuuriväärtuste Ameti juhataja Aini Härmi sõnul teeb Tallinna Loomaaed tõhusat tööd mitte ainult pealinlaste, vaid kogu Eesti elanikkonna keskkonnateadmiste tõstmisel.

„Seda olulist tegevust jätkatakse ka sünnipäeval – koos Keskkonnainvesteeringute Keskusega viiakse läbi keskkonnahariduspäev, kus eripalgeliste ürituste kaudu pakutakse külastajatele uusi teadmisi ning kinnistatakse vanu, olgu selleks siis mesindusalase info jagamine, lindude tundmaõppimine ja jälgimine või osavõtt botaanilistest retkedest, “ märgib Härm.

Sünnipäevaüritusi aitavad lisaks SA Keskkonnainvesteeringute Keskusele (KIK) läbi viia Eesti Mesinike Liit, kellega koos tutvustatakse külastajatele mesilaste ökoloogiat ja nende rolli looduses ning Loomaaia Sõprade Seltsi eestvõtmisel kuulutatakse aga esmakordselt välja Loomaaia Sõber 2012, kuhu sai nominente esitada igaüks. Sõbraks valitakse see füüsiline või juriidiline isik, kes on aasta jooksul oma tegevusega loomaaia arengule eriliselt kaasa aidanud.

Tegevust jätkub mujalgi, näiteks linnutiikidel jagavad spetsialistid selgitusi lindude bioloogiast ja käitumisest ning loodusfotograafid jagavad pildistamisnõu. Loomaaia sünnipäevakuul on käimas fotovõistlus ZoFo 2012, mis kuulutati välja koostöös Fotoluks AS-i ja Riigimetsa Majandamise Keskusega. Konkursi tingimustega saab tutvuda loomaia koduleheküljel.

Lisaks saab osa võtta botaanilistest retkedest – Veskimets pakub hea võimaluse taimede ja koosluste tundmaõppimiseks. Kakkude-kotkaste ja piisonite lähedal on Tallinna Loomaaia giidid valmis külastajate gruppide vastuvõtuks ning huviliste küsimustele vastamiseks, et nendest loomaaia asukatest täpsemalt rääkida.

Loodushariduspäevaks on KIK’i toetusel valminud loomaaia viktoriinilehed iseseisvateks otsinguteks ning flaierid loomaaia kaardi ja keskkonnaharidusalase infoga. Lisaks harivatele üritustele tehakse lastele näomaalinguid ning saab sõita karussellil.

Tallinna Loomaaia loodushariduse ja avalike suhete osakonna juhataja Maris Laja sõnul teeb loomaaed kõik, et sünnipäeva kujuneks külastajatele meeldejäävaks. „Laupäeval on hea võimalus perega loomaaeda tulla, seda enam, et sissepääsu eest küsitakse sel päeval vaid üks euro,“ rõhutab Laja.

Tallinna Loomaaed on avatud kella 9-21, sissepääsupileti saab kassast osta kuni kella 19.00-ni.

skoor

3.5

Viimane kommentaar:

"Vähemalt korra aastas tuleb ikka sammud seada võrratult toredasse Tallinna Loomaaeda. Nii on olnud see järjepidevalt üle kolmekümne... (4.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv