Jääkarude sünnipäevapidu Tallinna loomaaias

21.11.2014
Jääkarumõmm Nora saab 1-aastaseks, tema isa Nord 13-aastaseks. Sel pühapäeval, 23. novembril algusega kell 12 peab loomaaiapere jääkarude Nora ja Nordi sünnipäeva. Peost osa saama on oodatud kõik looma- ja loodusesõbrad!

Jääkarudest kõnelevad loomaaednikud Vladimir Fainštein, Anne Saluneem ja Aleksei Turovski, jääkarude uue kodu projekti tutvustab Veronika Padar. Sünnipäevalaulu saab laulda koos Mamma Mia laulustuudio lastega, avatud on heategevuslik karukohvik, mille tulu läheb jääkarude uue kodu rajamiseks.

Sünnipäevalastele teevad kingitusi ka nende vaderid: Nordi vader Paekivitoodete Tehase OÜ ja Nora vader AS Tallinna Vesi. Lumekuhja jääkarude aedikusse aitasid varuda Tondiraba ja Škoda jäähallid, lume kohaletoimetamist toetas tehnikaga AS Merko Ehitus.

Tallinna loomaaia sõbrad koos AS Kaupmees ja KO ning Aade Lõng OÜ-ga valmistasid jääkarude toetuseks vilditud seepe ja postkaarte. Heategevuslikus kohvikus saab maiustada loomaaiasõprade küpsetatud maitsvate küpsetistega ja soetada endale šokolaadimedaleid.

Tule ja saa osa mõnusalt lumisest sünnipäevapeost sel pühapäeval, 23. novembril algusega kell 12 jääkaruaediku juures!
Loomaaia jääkarud elavad siiani kitsastes oludes, kasutades eluasemena vanu sõjaväeladusid, mis aastatega aina viletsamaks muutuvad. Tulevikuplaanid loomaaia polaariumi rajamiseks on olemas ja jääkarude uus kodu koos hariva ekspositsioonikompleksiga loomaaia põhjaosas, otse Paldiski maantee poolse värava läheduses, on seni vaid rahanappuse tõttu rajamata.

Projekti “Jääkaru uus kodu” algatajateks on Olivia Elise Luggenberg ja Veronika Padar, kes tutvusid esmakordselt seistes loomaaia jääkarude puuri ees. Kahe naise südames oli mure loomaaia jääkarude kitsaste elutingimuste pärast, millest on nüüdseks saanud suur soov karusid aidata.

Jääkarude elutingimused teevad mõistagi kurvaks nii loomaaednikke kui külastajaid. Heategevuslik ettevõtmine on levimas pressis, sotsiaalmeedias ja lisaks eraisikutele on kaasatud  korporatiivpartnereid. Ettevõtmist toetavad ka telefonioperaatorid Elion

Ettevõtted AS, EMT AS, Tele2 Eesti AS ja Elisa Eesti AS, kes avasid annetustelefonid projekti toetamiseks.
31.10.2014 seisuga on annetustena kogunenud  87 824,75 eurot. Aitäh kõigile!


Toeta ka Sina Tallinna Loomaaia jääkarudele uue kodu rajamist.

Vaata ka videot:

skoor

3.5

Viimane kommentaar:

"Vähemalt korra aastas tuleb ikka sammud seada võrratult toredasse Tallinna Loomaaeda. Nii on olnud see järjepidevalt üle kolmekümne... (4.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv