AHVIPÄEV TALLINNA LOOMAAIAS

11.12.2014
Pühapäeval, 14. detsembril kell 10 algab Tallinna loomaaias ahvipäev.
Loomaaia keskkonnahariduskeskuses Ehitajate tee 150 algab kogu perele sobiv õpituba teemal “Ahvist inimeseks” hommikul kell 10. Samas looduskooli fuajees asub ka ahvipuur, kus päeva sissejuhatuseks võib tutvust teha uudishimulike valgetups-marmosettidega.

Troopikamajja tasub jõuda kella 11, sest pisikesed kääbusmarmosetid saavad külastajate silma all oma veidi hilinenud hommikusöögi. Väikeste küünisahvide kõrval elavad suured inimahvid – loomaaia šimpansiperekond, kes eriti talveperioodil soojas troopikamajas paljude lemmikuks on. Šimpansite vader Viasat peab samas koos oma lemmikutega jõulupidu – ahvide pühad erinevad kodustest, nii nagu nende jõulukingidki laste omadest! Inimahvide käitumine on keeruline – et kõigest paremini aru saada, jagab selgitusi nende talitaja Imbi Taniel.

Lisaks igapäevatoimetustele meeldib inimahvidele ka maalipintslit liigutada ja nende valmistatud pildid on jõudnud ka loomaaia meenepoes müügilolevatele T-särkidele. Mõned šimpansite kohapeal kujundatud särgid lähevad autorite endi silma all kell 11:30 algavale oksjonile. Tulu kasutatakse kõigi loomaaia ahvide tarvis, keda on kokku 10 liiki, muretsedes neile mänguasju või maiustusi. Kes ahvidele kingitusi kaasa võtta tahab - eriti sobivad pähklid ja kuivatatud puuviljad - leiavad annetuskastid kassade juurest.

Külma ilma ei pelga jaapani makaagid, kes lumesajustki rõõmu tunnevad ja neid saab kogu talve ka loomaaia õuepuuris näha. Kell 13 on nende ahvipäeva etteaste – loomad saavad oma nutikust näidata ja külastajad ahve vaadata. Mis täpselt toimub, on üllatus, aga tegevus on ahviperele põnev ja selgitusi ahvikarja käitumise kohta jagab zooloog Aleksei Turovski.

Ahvipäeva viib läbi Tallinna loomaaed koos abilistega Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsist. Ahvipäevale pääseb loomaaia piletiga.
Mõlema värava kassad on avatud kella 9-15, loomaaed suletakse kell 17. Siseekspositsioonid ja laste loomaaed on avatud 10-16.
Piletihinnad on talvised: täiskasvanud 4 eurot, sooduspilet 2 eurot, perepilet maksab 9 eurot ja eelkooliealised saavad sisse tasuta.

Lisainfo: Christina Daous, christina.daous@tallinnzoo.ee tel 5770 5028

skoor

3.5

Viimane kommentaar:

"Vähemalt korra aastas tuleb ikka sammud seada võrratult toredasse Tallinna Loomaaeda. Nii on olnud see järjepidevalt üle kolmekümne... (4.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv