LOODUSKAITSEKUU LOOMAAIAS ALGAB NÄITUSTE JA FILMIGA

28.04.2015
Neljapäeval, 30. aprillil kell 17.00 avatakse Tallinna loomaaia keskkonnahariduskeskuses kaks näitust – soome loodusfotograaf Mikko Tiittaneni fotonäitus ”Veelinnuriik” ja Aire Aksiimi maalinäitus ”Silmast silma”. Näituseprogrammi järel kell 18.30 linastub auditooriumis Matsalu loodusfilmide festivali 2013. aasta peapreemia film ”Džungliraamatu karu”.

Mikko Tiittaneni näituse 40 fotot on vaid väike osa sellest, mis aastate jooksul loodusfotograafi kaamera ette on jäänud. Eestimaa loodus on Tiittaneni võlunud juba paarkümmend aastat ja tema Saaremaad ja Lääne-Eestit tutvustavad fotod on jõudnud nii näitustele, raamatusse kui festivalidele.


Avatava näituse eesmärgiks on pöörata tähelepanu eelkõige märgalade ja sealsete liikide kaitsele, et Eesti elurikkuse säilitamisele kaasa aidata. Fotograafi eriline sümpaatia kuulub Eesti loodusharuldusele, vooluvett hindavale põlismetsade asukale must-toonekurele, kelle levikupiir Eestist põhja poole ei ulatu ja kelle arvukus Eestis jääb alla 100 paari. Näituse avamisele tulevad ka Urmas Sellis ja Urmas Abel Eesti Ornitoloogia Ühingust, kes räägivad must-toonekurest Eestis ja kutsuvad toetama liigi toitumispaikade taastamistalguid.

Samal ajal avatakse ka Aire Aksiimi maalinäitus ”Silmast silma”. Loomade silmad on kaunid ja keerulised – nende silma kaudu nähtav maailm on teistsugune. “Silmad räägivad paljust mitte üksnes inimestel, vaid ka loomadel. Nendes peegeldub kurbust, igatsust, abipalumist ja lootusetust, vahel aga rōōmu, iha, hoolivust ning armastust,” ütleb kunstnik.

Näitused jäävad avatuks juulikuu lõpuni ja on huvilistele tasuta.

Loomaaia keskkonnahariduskeskus asub loomaaia Õismäe-poolses väravas aadressiga Ehitajate tee 150. Täpsema info näituste ja filmiprogrammi kohta leiab loomaaia kodulehelt www.loomaaed.ee

Näituse info:
Briti Klimberg, briti.klimberg@tallinnzoo.ee, tel 5078447

skoor

3.5

Viimane kommentaar:

"Vähemalt korra aastas tuleb ikka sammud seada võrratult toredasse Tallinna Loomaaeda. Nii on olnud see järjepidevalt üle kolmekümne... (4.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv