Paula Ollikaineni näitus „Lund ja soojust“

29.06.2015
Neljapäeval, 2. juulil kell 17 avatakse Paula Ollikaineni näitus „Lund ja soojust“. Näituse teoste teemas on põimitud inimeste asustatud ja kujundatud ümbruskond.
Kunstitööd on jagatud kaheks – üks osa töödest käsitleb talvist väliümbrust ja teine osa tehisvalgust siseruumis. Maalidel kujutatakse muu seas ajutisi lumeveokohti, hoiuruume ja eluruume. Näitus tugineb maalide põhiküsimusele, milleks on valguse kujutamine. Teostes on käsitletud eri variantidena tehisvalgust ja loomulikku valgust.

„Aprillikuus ateljee aknalaual olev peegelkera teeb päiksepaiste abil toaseina täpiliseks. Valgustatud tuba muutub täppide kohalt veelgi kirkamaks. See tundub peaaegu võimatu nähtus, et valgus saavutab oma täieliku heleduse,“ kirjeldab kunstnik. „Maalil on sama omadus. See ei saa iialgi olla täielikult hele – maal muutub liiga igavaks. Seetõttu elame enamasti hämaras.“

Maalikunstnik Paula Ollikainen(s 1973) on õppinud Kankaanpää kunstikoolis ja Turu kunstiakadeemias. 2014. aastast on tal Soome kunstiakadeemia maalikunsti eriala magistrikraad. Tema esimene isikunäitus toimus 2000. aastal Taanis (Stevnsis). Ollikainen elab ja töötab Tamperes. Näitust on toetanud Soome Kultuurkapital ja Tampere Kunstnikeliit.

Tampere Maja galerii on avatud iga päev kell 9–18 aadressil Jaani 4, Tartu. Näituse külastamine on tasuta. Tere tulemast!

Tampere Maja
Jaani 4, 51007 Tartu
+372 738 6300
+372 5645 3822
www.tamperemaja.ee
maja@tamperemaja.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv