Haapsalu Valge Daam ilmutab end nädalavahetusel

03.08.2009
Valget Daami näevad vaid valitud

7.-9. augustini on Haapsalus taas aeg, mil Eesti kuulsaim legend Valge Daam täiskuuvalgel end linnuseaknal ilmutab. Nägemus saab osaks vaid valituile. Valget Daami näinud usuvad temasse jäägitult ja mittenäinud külvavad kahtlust, lootes salamisi siiski augustikuisest ilmutusest osa saada.

Kolmkümmend aastat etendust

Reede, laupäeva ja pühapäeva õhtul kell 22.30 jutustatakse Valge Daami lugu vabaõhuetendusel piiskopilinnuses juba 30. aastat. Piiskopilinnuse sünged saladusi varjavad müürid on põnevaks taustaks õnnetu neitsi loole, kus põrkuvad armastus ja kehtestatud reeglid, kus on üks maa ja kaks rahvast... Randlase teatri näitlejate abil saab laupäeval kuulda ka kontserti Valge Daami etenduse lauludest läbi aegade.

Käsitöölaat ja töötoad, kontserdid ja etendused

Kolmel päeval on Haapsalus palju teha ja vaadata. Kahel laval - lossiplatsis ja Rootsituru ringil - on kirev kontsertprogramm, lisaks ootavad osasaamist töötoad ja etendused ning väikeste majade hubastesse hoovidesse peidetud salapärased ettevõtmised.

Haapsalule omaselt meelitavad külastajaid sisse põikama väikesed kohvikud ning muuseumid-galeriid. Evald Okase galeriis saab vaadata filmifestivali Projektor filmivalikut, Epp Maria juures ning mujalgi toimub mitmeid kontserte.

Traditsiooniliselt saab laupäeval ja pühapäeval linnast parema ettekujutuse jalutuskäigul giidiga ning laupäeval on taas tunnikeseks avatud Jüri Kuuskemaa vana maja uksed.

Lossiplatsi töötubades saab kolmel päeval kätt proovida šibori, kanga maalimise, paela põimimise, krokii, pakutrüki ja muuga. Siin saab näha puukujude meisterdamist ning tegutseb Pärtel-Peetri lennukool. Päris pisikesi ootab lasteala koos liivakasti, mänguplatsi, näomaalingute, miniloomade ja mängude-võistlustega. Laupäeval ja pühapäeval on Vasikaholmi rand täis pikitud tuulelohesid.

Külalisesinejaid nii Eestist kui väljastpoolt

Reede on Haapsalus külaliste päralt. Valge Daami linna saabuvad nii setod kui ka saksa ja hispaania verd esinejad. Päev pakub lisaks kahel laval toimuvale programmile ja töötubadele ning lastealale mitmeid etendusi ja loenguid. Õhtul saab valida romantilise kontserdi valgusest ja varjudest, nautida lossiplatsil Supernoovat või külastada teatrihoovi. Mitmes telgis ja hoovis saab Valge Daami Ajal tantsida varavalgeni ning kui väga palavaks läheb, pakuvad Haapsalu rannad oma mõnusalt sooja mereveega kerget jahutust.

Haapsalu salli päev

Laupäev on pühendatud Haapsalu sallile. Lisaks töötubadele, kontsertidele, etendustele ja muule põnevale toimuvad sõrmusest läbi mahtuva õhulise Haapsalu salli kudumisvõistlused ning sallimeistrid jagavad salli kudumise nippe.

Pitsile vastukaaluks seatakse Agaata Butiigi siseõues üles Haapsalu Rally Raid Teami näitus "Mootorrattaid Haapsalu tänavailt" ning raudteejaamas saab teoks Eesti Rammumehe Grand Prix 2009.

Reedest pühapäevani on Haapsalu parim koht, kuhu tulla mõnusalt aega veetma ja elamusi otsima nii pere kui ka sõpradega. Ja kui õnne on, võib ka Valge Daam ennast linnuse ristimiskabeli aknal väljavalituile ilmutada.


Lisainfo: Gülnar Murumägi, 521 4285

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Pärnu, Pärnumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv